Oldal kiválasztása

Pepel so prepolovili: hčer so starši dvakrat pokopali, ker se niso mogli strinjati glede spola

Dogodke lahko mirno imenujemo medicinski konj duševne bolezni, ki jo povzroča spolna ideologija.

Petnajstletno dekle, ki se je identificiralo kot transspolnega dečka, je bilo dvakrat pokopano v avstralskem Perthu, ker se njeni starši niso mogli dogovoriti, ali bo njeno rojstno ali samovoljno ime vgravirano na nagrobni spomenik – poročajo regionalne avstralske novice Perth Now portal.

Petnajstletna žrtev -ki ji zaradi zasebnosti niso razkrili imena – je umrla 4. marca v bolnišnici v Perthu po samomoru. Vendar je pogreb najstnice zdaj v torek potekal v dveh ločenih slovesnostih, saj se njeni starši med slovesnostjo niso mogli dogovoriti, katero ime naj uporabljajo. Oče je zahteval, da se v molitev vključi rojstno ime njegovega otroka, mati pa je imela raje otrokovo samovoljno izbrano ime sina. Polemika se je na koncu med starši stopnjevala do točke, da bi šli na sodišče za poravnavo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ker se sodišče v preteklosti niti ni srečalo s podobnim primerom, so staršem svetovali, naj se poravnajo izvensodno, saj lahko tak postopek traja leta in predstavlja nevaren precedens. V skladu s tem so se stranke v sporu dogovorile, da se bo pepel prepolovil in da bo vsak organiziral pogreb glede na svoje potrebe.

Otrokova mati je za zahodno Avstralijo povedala, da je ime izbranega sina njene hčere na nagrobniku vprašanje, ki ga je bila pripravljena sprejeti na vrhovno sodišče, ker bi njen sin (kar pomeni hči) njeno ime iz otroštva „sovražil” do njegovega zadnjega počivališče. Nasprotno pa je oče rekel, da ima njegov otrok ime, zato ga je hotel usmrtiti v večni počitek.

Mimogrede bo v smrtnem listu umrle najstnice njeno ime vključeno ob rojstvu, saj ga v času smrti še ni pravno spremenila. To je zato, ker zahodnoavstralska zakonodaja otrokom, mlajšim od 18 let, ne dovoljuje spreminjanja imena brez soglasja obeh staršev, v primerih, ko se eden od staršev strinja, drugi pa ne, gre primer na družinsko sodišče.