Oldal kiválasztása

Pekarno obtožujejo rasizma zaradi éokoladnih kapljič (črni poljub)

V zahodni Evropi je že zelo težko biti politično korekten. Lahko se znajdete tudi v težavah, če nadaljujete tradicijo iz šestdesetih let prejšnjega stoletja...

Fotografija, narejena v pekarni v Kölnu, je v Nemčiji izzvala veliko polemike. Fotografija na twitterju prikazuje obraze črnih poljubov v obraz. Mnogi so se pritožili, da so “umetniške stvaritve” postale preveč rasistične, ker pravijo, da imajo navadni čokoladni piškotki debele rdeče ustnice, značilne za barvne kože, piškoti iz bele čokolade pa so predstavljeni kot severnoafričani. Ženska, ki je objavila fotografijo, je v objavo zapisala, da ji je sliko prijateljica pravkar poslala, pekarna pa jo je s to akcijo temeljito razjezila.

Številni so se strinjali s piscem o hitrih pismih, toda v taborišču se zdi smešno, da nekateri vidijo rasizem v vsem.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

V Nemčiji zdaj prihaja sezona pustnih karnevalov in to so pustne torte
-pravi en komentator. Lastnik pekarne je povedal isto in dodal, da iste torte prodajajo približno februarja vsako leto od šestdesetih let prejšnjega stoletja in nanje niso nikoli prejeli nobenih pritožb. Na primer, po besedah vodje trgovine prodajajo tudi klovnove maske, ki imajo enaka usta kot črno poljubljene figure.