Oldal kiválasztása

Pa je bil teroristični napad zamuda pri francoski policiji?

Zaradi pomanjkanja jasnosti oblasti se pojavljajo vse več neodgovorjenih vprašanj glede zamude četrtkove policije v Parizu. Vendar so bile v francoskem tisku objavljene informacije, ki nakazujejo na islamistični teroristični napad.

Po razpoložljivih informacijah je 45-letni Mickael Harpon že 20 let delal kot IT uradnik na pariški policijski postaji. Po besedah ​​nadrejenih moški nikoli ni imel težav in je svoje delo opravljal zanesljivo. Pred letom in pol pa se je Harponovo življenje korenito spremenilo: prešel je v islam. Prestižni francoski časnik Le Parisien se je lahko pogovarjal z moško muslimansko ženo, ki je dejala, da se njen mož v zadnjih mesecih ni veliko pogovarjal s svojimi kolegicami.

Med četrtkovo zamudo je življenje izgubilo skupno pet ljudi.

Iz islama se je naučil, da ženske niso enake moškim.

Fotó: pixabay.com

Storilčeva žena je še povedala, da se je dan pred umorom njen mož pritožil, ker je slišal glasove v glavi. Naslednji dan je Harpon s keramičnim nožem poškodoval več svojih sodelavcev, od katerih so štirje umrli v napadu, storilec pa je bil v straži ustreljen. Strokovnjaki pravijo, da bi moral musliman izbrati keramični nož, ker njegovi detektorji kovin ne sporočajo. Če bi resnično dokazali, da je oče dveh otrok svoje dejanje namenil terorističnemu napadu, bi ga zlahka imenovali bizarnega. Po poročanju francoskih tiskov je IT uradnik delal za policijsko enoto za boj proti terorizmu.

To je znakovit znak, da pariške oblasti niso izključile možnosti terorističnega napada, zato obstajajo znaki, da so.