Oldal kiválasztása

Osupljiva študija: Kitajska je podatke o zgodnjih epidemijah izbrisala, a zakaj?

Ugotovljen je bil še en dokaz, da je bil koronavirus, odgovoren za epidemijo, v resnici umetno ustvarjen v laboratoriju in sproščen v svet po nesrečnem medsebojnem igranju.

Obsežna študija je pokazala, da so kitajske zdravstvene oblasti v prvem obdobju epidemije, verjetno pod političnim pritiskom, iz mednarodne zbirke podatkov izbrisale prve podatke o zaporedju genoma za koronarni virus SARS-Cov-2, da bi raziskale natančen izvor patogen nemogoče. kasneje – piše spletna izdaja New York Post.

Po prvi uradno registrirani koronavirusni bolezni, torej po 8. decembru 2019, je bila ena najpomembnejših nalog epidemiologov natančno določiti genetski stalež patogena, saj je bilo veliko lažje določiti, za katero terapijo kronično okuženi ljudje; to znanje pa je na primer tudi bistveno za razvoj cepiv.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Sprva so po definiciji le kitajski strokovnjaki imeli možnost zaporedja genoma koronavirusa, kar so približno desetkrat storili med decembrom 2019 in januarjem 2020, nato pa so bile pridobljene informacije naložene v arhiv Covid-19 Mednarodnega inštituta za zdravje, od takrat nekaj čudnega in zadevne datoteke so bile iz njega nepojasnjenega razloga izbrisane.

„Kitajci so iz mednarodne baze podatkov izbrisali več kot ducat zaporedij koronavirusa, narejenih v zgodnjih fazah epidemije, da bi spremljali razvoj virusa. Zgodnji vzorci Wuhana so zlata ruma za vsakogar, ki želi razumeti širjenje in razvoj virusa. Enostavno ni nobenega znanstvenega razloga, zakaj bi bilo treba te podatke izbrisati. ”
-je dejal virolog in evolucijski biolog Jesse Bloom, vodilni avtor študije, ki je dejal, da je edina možna razlaga za izbris podatkov ta, da Kitajci nekaj skrivajo o izvoru virusa.

Na podlagi informacij, zbranih za študijo, je Bloom špekulativno zaključil, da je koronavirus Sars-Cov-2 v Wuhanu že nekaj tednov krožil, preden so lokalne zdravstvene oblasti za zibelko patogena označile slovito veleprodajno tržnico morskih sadežev Huanan. Po besedah profesorja se Kitajci natančno zavedajo, da številne prve bolezni Covid-19 niso imele nič skupnega s trgom in menda so bili zato podatki o zgodnjem zaporedju izbrisani. In to še krepi sum, da je bil koronavirus, odgovoren za epidemijo, umetno ustvarjen v laboratoriju in sproščen v svet po nesrečnem prepletu naključij.

Mimogrede, Jesse Bloom krepi prenatrpan tabor znanstvenikov, ki pravijo, da je koronavirus laboratorijski ubežnik. Ameriški strokovnjak je skupaj s skoraj ducatom drugih virusologov maja podpisal tudi odprto pismo, v katerem pozval zvezne zakonodajalce, naj ne prezrejo teorije „uhajanja laboratorija”.

Pomembno je omeniti, da je sčasoma znanstvena skupnost vse bolj nagnjena k umetnemu ustvarjanju koronavirusa Sars-Cov-2 na Inštitutu za virusologijo Wuhan (WIV) in nato – iz za zdaj neznanih razlogov – iz njega izstopiti. .

Inštitut za virusologijo Wuhan (WIV). Mnogi ljudje mislijo, da je koronavirus Sars-Cov-2 pobegnil od tod.

Kot poroča ripost, je dr. Farmakolog-virolog Stephen Quay in profesor fizike na kalifornijski univerzi v Berkeleyju Richard Muller je v začetku junija v spletni izdaji The Wall Street Journal objavil odprto pismo, da genom koronavirusa Sars-Cov-2 vsebuje gen zaporedje, ki zavrača naravne zakone, kar je v bistvu neposreden dokaz, da je bil patogen umetno ustvarjen z genskim inženiringom.

Zanimivo študijo na to temo sta objavila tudi Angus Dalgleish, profesor na londonski univerzi St. George in Birger Sørensen, vodja farmacevtske družbe Immunor, ki je v strukturi koronavirusa odkril nekaj “edinstvenih prstnih odtisov”, ki kažejo na patogen nima naravnega prednika, zato je „laboratorijska manipulacija” edina logična razlaga za njegov izvor.