Oldal kiválasztása
News

Ogromna pripravljenost v Benetkah: evakuacija prebivalcev

Približno 3.500 prebivalcev bo moralo zapustiti svoje domove v Benetkah, ustavili pa se bodo železniški in zračni promet.

Približno 3.500 prebivalcev bo moralo v nedeljo zapustiti domove v Benetkah zaradi razoroževanja eksplozivne naprave iz druge svetovne vojne. Zaradi tega se ustavi železniški in zračni promet.

Bomba, ki je bila težka več kot 200 kilogramov, je bila najdena na območju pristanišča Marghera med izkopavanjem kanala, nedaleč od železniškega mostu, ki vodi v Benetke.

Na „Bomba Day” bodo 3.500 ljudi odstranili s svojih domov v 1800 metrih okoli eksplozivne naprave. Stanovalci se v nedeljo od 6. ure zjutraj prevažajo v lokalno športno dvorano.

Od sedme ure zjutraj se postopno ustavi promet ladij in vozil, železnice in zraka do Benetk in iz njih. Ponte della Libertas, edini most do Benetk, je zaprt. Letališče Benetke Marco Polo naj bi se zaprlo na pol poti.

Župan Benetk je tudi pozval, naj ljudje, ki so bolj oddaljeni od eksplozivne naprave, vsaj na nedeljo zjutraj ne gredo na ulico.

Fotó: pixabay.com

Bombe iz druge svetovne vojne razorožijo italijanski gasilci. Zaščita pred nesrečami je vključena tudi v varnostno operacijo.