Oldal kiválasztása

Od Palerma do Londona: 2700 kilometrov je najstnik prehodil, da bi objel svojo babico

“To je bil največji objem mojega življenja, ki ga nikoli ne bom pozabil, dokler bom živ. Babica mi je naredila jajčno slanino, nato pa sva se ure govorila” - je povedal Romeo Cox, ki je po več kot enem letu spet videl svojo babico.

11 letni Romeo Cox je s svojim očetom prehodil 2.700 kilometrov peš od Palerma na Siciliji do Londona, da je objel svojo dolgo nevidno babico.

Najstnik, katerega mati je Italijanka, se je v začetku poletja odločil, da bo po Evropi potoval s konjem apostolov, ker je epidemija koronavirusa odpovedala vse lete, ki bi ga lahko vodili iz Italije v Veliko Britanijo – piše Daily Mail.

Cox in njegov oče Phil sta ga 20. junija razrezala na skupno pustolovščino. Na poti od juga proti severu so se sprehodili po italijanskih čevljih, se ujeli skozi čudovite doline švicarskih Alp in nato prečkali Francijo do Doverske ožine, od koder so se s trajektom odpeljali v Anglijo. Končno so prispeli v London 21. septembra, kjer so za dva tedna zaradi varnosti odšli v prostovoljno karanteno, še preden so osebno spoznali Philovo mater.

Phil je dejal, da so skoraj vse svoje 2.700 kilometrov dolge pohode opravili peš. Na nekaterih odsekih pa so za hitrejše potovanje odskočili na kolesih. Ponoči so se skrivali v motelih ali na domovih dobrosrčnih domačinov. Toda večkrat so se pojavili primeri, ko so pod odprto nebo obračali glave spat. “Enkrat nam je uspelo premagati taborišče pod ogromnimi osami. To je bila morda najslabša odločitev našega potovanja, saj so nas žuželke nenadoma napadle in stisnile naza” – je povedal Phil za Daily Mail.

Cox je končno lahko v naročju objel svojo babico pred dvema dnevoma, 5. oktobra. Starka je bila tako ganjena, ko je videla vnukinjo, da je tudi sama zajokala in jo dolgo stiskala. Posnet je bil tudi ganljiv video velikega srečanja, ki se je v zadnjih dneh kot požar razširil po velikih spletnih mestih za družabna omrežja.

“To je bil največji objem mojega življenja, ki ga nikoli ne bom pozabil, dokler bom živ. Babica mi je pripravila jajčno slanino, nato pa sva se pogovarjali ure in ure. Zanimalo ga je vse, kar se nam je zgodilo. Zelo sem ga pogrešal” -je dejal najstnik.

Glede 92 dnevne turneje je Cox dejal, da zanj ni bila najtežja hoja, ampak prostovoljna karantena, ki jo je preživel v očetovem stanovanju v Londonu. Njegova babica je bila od njega oddaljena le eno roko, vendar je ni mogel spoznati.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Utrinki dolge turneje Romea Coxa so bili podrobno dokumentirani pri fantovem očetu na strani na Instagramu, imenovani “Romeova velika pustolovščina do doma” (romeos_big_journey_home).