Oldal kiválasztása

Obraz nedolžnega motorista je iraški migrant presekal sekira

Bavarski tisk piše o grozljivih napadih. Ulični spor se je stopnjeval do točke, ko je 34-letni iraški migrant udaril s sekiro in odrezal polovico svoje žrtve.

Na prometnem križišču v Münchnu je iraški migrant skočil pred običajnim avtomobilom. Grški voznik tovornjakov v Münchnu je lahko zaviral šele v zadnjem trenutku. Poleg voznika je v avtomobilu sedela njegova žena. Iraški migrant je bil ogorčen, da ga je skoraj udaril, zato je začel tapkati po pokrovu avtomobila. Grk je skočil iz avtomobila in vprašal nemirnega priseljenca. Neprijetnost se je stopnjevala in aktivnost Iračana je zgrabila sekiro in močno poškodovala svojo žrtev. Po informacijah bavarskega tiska se je med napadom odtrgala polovica grškega moškega.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Žena Grka je bila v šoku, ko je opazovala krvavi prizor, zato so morali biti prisotni mimoidoči, da bi obvestili oblasti.

Napadalec je pobegnil s kraja dogodka, žrtev pa so ga s hudimi poškodbami odpeljali v bolnišnico. Policija je ujela prstni odtis iraškega migranta na pokrovu avtomobila. Izkazalo se je, da je bil moški že vpisan v policijsko bazo podatkov, že tri leta živi v Münchnu in je bil zoper njega vložen tožbe zaradi hudih telesnih poškodb. Dva dni pozneje so 34-letnega moškega prijeli v pripor, ga najprej odpeljali v psihiatrično ustanovo in nato ugotovili, ali je bil v času zločina v verodostojnem stanju. V tem primeru bo umeščen v pripor in premeščen v zapor v Münchnu, če ne bo obsojen na prisilno zdravljenje.