Oldal kiválasztása

NOSEČNICO V ŠESTIH MESECIH POBEGLIL VLAK, NESREČE NI PREŽIVELA

Ne otroka ne matere ni bilo mogoče rešiti.

Na železniški progi med Vágújhelyjem in Myjavo na Slovaškem se je zgodila tragedija. Potniški vlak zbil žensko, za katero so ugotovili, da je bila tudi noseča.

Kot ve Paraméter, so se moški, njegova noseča žena in sin skupaj odpravili domov. Da bi se izognili avtomobilom, niso šli po asfaltni cesti, ampak po tirih v gozdu, takrat je vlak peljal mimo.

„Strojevodja je osebo pravočasno opazil in z ustreznimi ukrepi preprečil trčenje vlaka vanjo. Vendar nesreče ni bilo mogoče preprečiti zaradi zavorne poti vlaka” – je sporočila tiskovna predstavnica policije Katarína Kuzmová.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Medtem ko sta oče in sin pravočasno pobegnila, je 38-letnica napačno ocenila varno razdaljo in jo je zadel potniški vlak ter padla po tleh, kjer je ostala nepremična. Bila je v šestem mesecu nosečnosti.

„Gasilci iz Vágújhelyja so pomagali zdravnikom pri oskrbi, nato pa so poškodovano osebo prepeljali v reševalno vozilo” – je povedal Marián Petrík, tiskovni predstavnik regionalnega direktorata za gasilsko in reševalno službo v Trencsénu.

Napotenim reševalcem je žensko uspelo oživiti in so jo v kritičnem stanju, v umetnem spanju, prepeljali v bolnišnico. Ne ženske ne otroka zdravniki niso mogli rešiti.