Oldal kiválasztása

Norost v Avstriji, skrivnost šampanjca se je pojavila

Sezona formule 1 2020 se je začela s skoraj štirimesečno zamudo. Bottas je zmagal, toda tretji Norris je naredil res veliko, tako v avtu kot s steklenico šampanjca.

Finski voznik Mercedesa Valtteri Bottas je v nedeljo osvojil avstrijsko veliko nagrado formule 1, ki je potekala za zaprtimi vrati s posebnimi previdnostnimi ukrepi zaradi epidemije koronavirusa. Na drugem mestu je bil Charles Leclerc (Ferrari), na tretjem pa je bil presenečen moški Lando Norris (McLaren). Po najboljšem svojem zadnjem življenju je bil že na čelu praznovanja.

Branilec Lewis Hamilton (Mercedes) je končal na drugem mestu, a je dobil pet sekundno kazen zaradi polaganja Aleksandra Albona (Red Bull) prej. Šestkratni svetovni prvak je zadel prečko, saj je že pred začetkom udaril s trikratno začetno kazen. Le 13 ljudi je končalo noro dirko, polno nesreč, tehničnih napak in odsekov z varnostnimi avtomobili.

V razglasitvi rezultatov po tekmovanju so prva tri mesta stala na varni razdalji drug od drugega na asfaltu v obrazni maski v skladu z varnostnimi predpisi. “Končniki podij” so sprva škropili šampanjec po sebi, a so na koncu divjali: kot običajno, so tudi drug drugega in člane ekipe zalivali s hladnim nektarjem. Vse to, potem ko so se že prej pojavile sporne novice o praznovanju, ni bilo gotovo, da bo šumenje zaradi nevarnosti okužbe dovoljeno.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Sčasoma je postalo:

Serija svetovnega pokala se bo nadaljevala čez teden dni, tudi z Red Bull Ringom, štajersko grand prix, nato pa se bo karavana dirkaškega cirkusa preselila na Hungaroring.