Oldal kiválasztása

Njena hči je zaplakala, ko je naznanila, da je priljubljena igralka umrla

84-letna igralka se je odpovedala boju proti raku.

Diahann Carroll, prva barvna ženska, ki se je pojavila v lastni televizijski seriji, je umrla. Ameriška televizijska legenda je živela 84 let. Igralec-pevec, ki je bil nagrajen s Tonijem in oskarjem, je zbolel za rakom. Njegova hči Suzanne Kay je napovedala odhod svoje mame.

Carrollova TV-kariera se je začela leta 1968: ustanovila je mati samohranilko srednjega razreda po imenu Julia, ki je sina vzgajala sama, medtem ko je delala kot medicinska sestra. Barvni naslov naslova mojega uspešnega boja je bil obtožen, da je ignoriral bitke za državljanske pravice tistega časa.

Fotó: pixabay.com

Poglej profilcafemocharadio

Diahann Carroll je bila navdušujoča pevka in igralka, ki si je utrla pot in naredila televizijsko zgodovino. Je dobitnica nagrade Tony, nominiranec za grammyja in prva afroameriška ženska, ki je nastopila v nestereotipni vlogi. . Njeno delo vključuje priljubljene, kot so Carmen Jones, Claudine, Dynasty in še veliko drugih. Za vedno si bo v industriji ostala v spominu. . Pozdravljamo vas Diahann Carroll, ker ste stopili v svojo moč in dali drugim pogum, da stopijo v njihovo moč! Naj počivate v miru. . Fotografija preko Essence / Getty Images / Anthony Barboza. . . . . . . . #diahanncarroll #claudine #carmenjones #actress #blackhollywood #melaninmagic #blackgirlmagic #restinpeace #dynasty #dominiquedevereaux #legend #cancerawareness

Nominacijo za oskarja si je prislužil leta 1974: bila je četrta črna igralka, ki se je približala prestižni nagradi, poroča Variety. Pri 19 letih se je pojavil na Broadwayu, nazadnje pa so ga v kinu videli leta 2016, v kanadeskem filmu , The Masked Saint.

Nastopil je tudi v serijah, kot so The Dynasty, The Grace Clinic ali White Collar.