Oldal kiválasztása

Njegova mati je odstopila in iskala je družino za dečka brez oči

Zaradi genetske bolezni se je dojenček rodil brez zrkel.

Zaradi redke genetske motnje je Aleksander K. zaživel aprila v Tomsku v Sibiriji, ali kot ga vsi imenujejo, Saša. Mati je opustila otroka, še preden se je rodila, zato pričakuje, da ga bo posvojila družina, vendar njeno stanje ni dobro-poroča Siberian Times.

Vse, kar veš o Sašini materi, je, da je zelo mlada in je odraščala v sirotišnici. Ko je med nosečnostjo postalo jasno, da Saša ne bo povsem zdrava, je mati odstopila, ker je čutila, da ne bo mogla skrbeti za otroka pravilno. O fantovem očetu se ne ve nič, njegovo očetovo ime pa je v rojstnem listu Saša preprosto ostalo prazno.

Poleg tega, da nima oči, je Saša popolnoma zdrav, zaradi česar je zelo poseben. Z njo so se na svetu doslej rodile le tri dojenčke brez oči, ostala dva otroka pa imata različne težave, medtem ko se Saša normalno razvija. Majhnemu dečku so začeli gojiti dve cisti na čelu, vendar se bodo te kmalu odstranile.

Fotó: pixabay.com

Najbolj blizu ust je medicinska sestra v bolnišnici Tomsk. Pred kratkim je z majhnim dečkom odpotoval na drugi konec Rusije, v Sankt Peterburg, kjer so v Sašino oko položili drobne posebne očesne zrkla, da se njegov obraz ne bi deformiral med razvojem. Vsake šest mesecev boste morali dobiti nove, čedalje večje.

Saša čaka na posvojitelje. V dokumentaciji o posvojitvi piše, da gre za miren, vesel dojenček, ki se takoj začne nasmehniti, ko zasliši znan glas. Vendar se boji, da ji bo stanje otežilo iskanje nove družine. Če v Rusiji to ne bo šlo, bodo poskusili tuji rejniki.