Oldal kiválasztása

Ni mogla objeti svojega otroka: po porodu je mlada mati padla v komo in umrla

Pričakovana mati je ujela koronavirus med nosečnostjo. Njeno stanje se je tako poslabšalo, da svojega otroka sploh ni mogla držati v naročju.

Nosečnica z diagnozo koronavirusa med nosečnostjo je umrla, preden je lahko objela svojega otroka. 35-letno Sarah Scully se je stanje poslabšalo, zato so se zdravniki odločili za carski rez. Vendar pa je Sarah tako slabo zdržala, da je padla v komo. In umrl je mesec dni kasneje.

“Nikoli ni mogel spoznati dečka, ne bi ga mogel objeti. Bil je tako dober človek, pošten, zvest, skrben, izjemna mati in hči. In zdaj ga ni več” – je zasmejala Sarahina mati Elizabeth.

Ko se je Sarah slabo počutila, imela zasoplost in bolečine v mišicah, je odšla k zdravniku, ki pa jo je poslal in rekel, da je prejšnji mesec pri nosečnicah to običajno. Zato je zasebno naredil test Covid, ki je dal pozitiven rezultat.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po tem so se dogodki pospešili. Takoj po carskem rezu so ga povezali s stroji, vendar so se zdravniki zaman borili za to. Sprva so mu ustavile ledvice, nato pa je dobil možgansko vnetje.

Njena mati je morala po enem mesecu izklopiti stroje, ki so jo ohranjali pri življenju.