Oldal kiválasztása

Nevihta je že ubila: med žrtvami je deklica

Že več smrtnih žrtev zaradi nevihte je Ciara hitela k nam.

V nedeljo in ponedeljek so neurja v Severni Evropi povzročila tudi motnje v zračnem in železniškem prometu, na Švedskem sta umrli ena in na Poljskem dva.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Neurje, znano kot Sabine – znano tudi kot Ciara – je privedlo do odpovedi več letov na Norveškem in Švedskem ter do odpovedi številnih prevozov z ladjami in vlaki.

Most Öresund, ki dansko prestolnico Kopenhagen povezuje z Malmejem na Švedskem, je do polnoči tudi zaprt za promet.

Na Danskem in na zahodni obali Norveške obstajajo bojazni, da bi neurje lahko povzročilo potopitev več območij. Po danskih meteoroloških napovedih se lahko morska gladina do ponedeljka zvečer dvigne za 3,5 metra.

V Svenljungi na Švedskem so dva jezera v nedeljo na jezeru prevrnili čoln, enega so našli mrtvega, partnerja pa sta še vedno iskala.

Na Poljskem je 55.000 gospodinjstev ostalo brez elektrike, zgradbe pa so bile poškodovane zaradi vetra. Po poročanju poljske televizije javnih služb je na smučišču Bukowina Tatrzanska štirje ljudje padli na streho smučarskega izposojevalnika, raztrganega z nevihtnim vetrom. V nesreči sta umrli dve – ženska in dekle – poškodovana ženska je bila odpeljana v bolnišnico, moški pa je imel lažje telesne poškodbe.