Oldal kiválasztása

Neverjetno, čemu uporabljajo ženske v zadnjem času povodce

Končno je nekdo pomislil na tiste, ki so preživljali neprespane noči, ker jim ni uspelo peljati na sprehod svojih dvonožni prijateljev. Bizarna uporaba povodcev je razklala spletno ljudstvo …

Ovratnica za kokoši nam vzbuja pretresljive občutke, pa v tem ni ničesar nenavadnega, saj je zelo podobna tistim, ki so narejene za pse in mačke. Nanjo se prav tako lahko pritrdi povodec. Posameznikom, ki so odraščali na kmetiji in morda imeli celo dvorišče, kje so se pasle kokoši, je ta novi prizor absurden. Da bi se nekdo po jutranji kavi podal na sprehod v park s kokoško, privezano na povodec. Kljub temu vzbuja ovratnica za kokoši veliko zanimanje, kajti naročila zanjo naraščajo. Po novem v mestih ni nobena redkost, da imajo ljudje doma kokoši, zlasti ženske, ki imajo rade sveža jajca za družino.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Obstajajo posamezniki, ki imajo doma kokoš na podoben način, kot imajo drugi mačke ali pse: niti na kraj pameti jim ne pride, da bi kokoš pojedli, niti jajca niso poglavitni razlog, tudi valjenje ni primarni razlog. Kljub temu je sprehajanje kokoši kar bizaren prizor.

Kokoši in race, ki se vzgajajo kot domači ljubljenčki, najbrž ne moti, kakšen prizor uprizarjajo v mestu; enostavno uživajo v sprehodu, utrgajo kakšno bilko in si ogledujejo okolico. V Združenih državah Amerike in v nekaterih evropskih državah so namreč kokoši kot hišni ljubljenčki vse večja moda.

Nekateri imajo doma kokoši podobno kot drugi mačke. Zanje je zagotovo dobrodošla ovratnica za kokoši. Foto: Pixabay.com

Gospodarji ne izbirajo samo med vrstami domačih kokoši. Obstajajo prav specializirani rejci kokoši za hišne ljubljenčke, pri katerih lahko izbirate med različnimi barvami, velikostmi in količino krvi. S kokoško kot hišno ljubljenko ni veliko skrbi, poleg tega lahko gospodarja razveseli z jajcem. V nasprotju z javnim mnenjem ni vsaka kura neumna, na enem od forumov je celo eden od lastnikov omenjal,da so nekatere kokoši izrazito inteligentne, te iščejo družbo človeka in se hitro učijo; dovzetne so celo za trike. Kljub temu si še zmeraj težko predstavljamo, da bi kdo v mestnem parku Városliget ali na vasi na sprehod peljal kokoš na povodcu ne da bi bi bil deležen posmeha in zgroženih pogledov …