Oldal kiválasztása

Ne zanimajo seksisti sodnikce

To se v nogometu še ni zgodilo. Dve najboljši ekipi v Evropi sta se borili za Super pokal in ji poveljeval ženski nogometni sodnik.

Stephanie Frappart je v nogometu pisala zgodovino. 35-letna francoska dama je v sredo zvečer vodila finale evropskega superpokala Liverpool-Chelsea. Takšnega dogodka še niso zaupali ženskam na področju moških, vendar je Evropska zveza štela, da je čas za revolucijo tudi na tem področju.

Fotó: pixabay.com

„Če je nekdo odličen sodnik, se lahko zaposli ne glede na spol in starost. Stephanie že leta deluje na visoki ravni, čas je bil, da se premaknemo” -je povedala predstavnica UEFA.

Zmagoval je v sredo v enajstmetrovki Liverpoolovega strela, je bil opazen, z več kot običajno spoštovanjem do svetovno znane gospodične Frappart in njenih sodelavcev. Res je, da nogometaši v eni ali dveh spornih situacijah niso šli brez besede.

Vendar so se seksistične pripombe še vedno slišale s stojnic in komentarjev.

“Na srečo jih lahko izpustim, samo da se osredotočim na svoje delo” – je dejal Frappart, ki ga je po eksploziji predsednik UEFA celo pohvalil.

Mimogrede, ženske sodnice so že izgubile službo v medijih. V Italiji je bil odpuščen snemalec, ki je bil preblizu sodnikovemu oblikovanemu zadku. V Angliji sta dva televizijska strokovnjaka odpuščala s takojšnjim učinkom, ko sta se hihitala, da “sta na plaži označeni dve lepi okrogli sodnika”.