Oldal kiválasztása

„Ne morem tako naprej živeti,” je v stoku ječala mati, katere hčeri sta objeti umrli v hišnem požaru

Mladi materi se je primerila strašanska tragedija, ki bi vsakogar zlomila: ob požaru v hiši je izgubila obe hčeri.

Lorranda je štela le 5, njena sestra Izis pa 6 pomladi, ko je v brazilskem mestu Cuiababa njuno hišo zajel požar. Po dosedaj znanih informacijah naj bi požar povzročila okvara ventilatorja.

Deklici sta imeli sobo v nadstropju, mati je začutila dim. Nemudoma je zdrvela v nadstropje, a je zazrla le, kako sta deklici na eni od postelj objeti nepremično ležali – piše The Sun.

„Iz otroške sobe smo ju odnesli v dnevno sobo in poklicali reševalce. Poskušala sem ju zbuditi, a ni bilo upanja,” se s solzami v očeh spominja mati, Lenilza Gomes Miguel da Silva Mendes. Na žalost so reševalci ob prihodu ugotovili smrt deklic: obe sta umrli zaradi zastrupitve z dimom.

Mati je popolnoma skrušena po dogodkih:

ilustracija
Fotó: pixabay.com

„Ne predstavljam si, kako bom vse to predelala! Ne vem, kako bom lahko živela naprej brez njiju, saj smo vse skupaj počele, sedaj sta pa pokopani,” je povedala za RD Newsu.

Župan mesta Cuiaba, Emanuel Pinheiro, je dogodek označil za strašansko tragedijo in družini obljubil podporo: „Staršem in družini izrekam iskreno sožalje. Molimo k Bogu, da bo dal moč družini premagati bolečino in grenkobo.”