Oldal kiválasztása
News

Ne jemljejo ananasovega mesa, to se je zgodilo z živalmi na Kitajskem

Odkar je razširil virus, so lovci izgubili kupce, to jih lahko reši.

Kitajski iglavci se vse pogosteje pojavljajo na jugu jugovzhodne Kitajske, kar naravovarstveniki trdijo, da bi se lahko populacija kritično ogroženih vrst postopoma povečevala, če je zagotovljena ustrezna zaščita.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po podatkih Svetovne zveze za varstvo narave (IUCN) so samo med leti 2004 in 2014 lovci na svetu ubili več kot milijon pinwormov. Soja je v zadnjem času tako redka, da se je leta 2016 sprožil program za iskanje “zadnjih krastač”. Kot nočne živali, kosmulje zapuščajo svoje jame šele po temi, da bi iskale hrano.

Odkar je postala razširjena, je možno, da so novi koronavirus ljudje razširili na ljudi na enem od trgov v kitajskem Wuhanu. Posledično so lovci izgubili kupce in živali ne lovijo več.

Združenje je konec aprila letos objavilo posnetek, na katerem je – po mnenju več strokovnjakov – prikazan kitajski grm, ko se v mestu v provinci hitro krega pod grmovjem. Vendar je primerek, ki so ga v Changshah opazili konservatorji, le eden izmed kitajskih pinwormov, ki so ga nedavno opazili na Kitajskem. Opisani so bili tudi osebki v naravnem rezervatu v vzhodni kitajski provinci Zhejiang in v provinci Fujian.

Konzervatorji verjamejo, da pogosti ogledi, – vključno z mladimi osebki – kažejo da se kitajski brijeg še vedno lahko razmnožuje v naravi, kar pomeni, da ni funkcionalno izumrla vrsta in se lahko njena populacija postopno regenerira, če se zagotovi ustrezna zaščita.