Oldal kiválasztása
News

Navijači Schumacherja so dobili slabe novice

Ali lahko Mick Schumacher dobi priložnost pri Ferrariju, potem ko zapusti Sebastiana Vettela? Po navedbah nemškega športnega tiska je odgovor jasen.

Če se bo Sebastian Vettel, ki bo konec sezone zapustil Ferrari, odločil za upokojitev, bo morda ostal brez nemškega voznika prvič po letu 1981. Novice o novicah o štirikratnem svetovnem prvaku kažejo, da so navijači najbolj prepričani, da bo sin Michaela Schumacherja Mick Schumacher lahko zasedel Vettelovo mesto v italijanski hlevi, kjer je njegov oče osvojil pet naslovov svetovnega pokala. Toda tudi po navedbah nemškega športnega tiska so možnosti za to skoraj nič.

„To je popolnoma nerealno. Schumi III (tako imenovani 21-letni Micket po Michaelu in njegovem mlajšem bratu Ralfu Schumacherju – avtor) se je še razvil, potem ko je lani končal v formuli 2, da bi prihodnje leto sploh stopil v formulo 1. Tudi če mu gre skupaj, bo morda najprej imel mesto v sredini. Vedno tudi poudarja, da noče nič hiteti, vsak korak preuči skrbno. Ferrari tudi v svoj dirkalnik ne bo postavil novice, zadnjič je bil to leta 1972 Arturo Merzario. Se pravi, da bi lahko Mick Schumacher prihodnje leto nastopil za F1 v Alfa Romeu, Haasu ali drugih veznih ekipah? Ja! V Ferrariju? Ne! ”
– nalila bistro vodo v kozarec Sport Bild-a.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po poročanju papirja bo Carlos Sainz najverjetneje zamenjal Vettela, za njim pa Daniel Ricciardo, morda kot nujna rešitev za Antonia Giovinazzija. Ločena kategorija je Lewis Hamilton, katerega ime je padlo takoj, ko je Vettelov odhod postal zanesljiv.

Prihod šestkratnega svetovnega prvaka bi bil lahko vključen tudi v krovu (govorice o tem govorijo že leta), a po poročanju trgovinskega tiska si je težko predstavljati pilotski par Hamiltona in Charlesa Leclerca. Poleg tega bi bil britanski branilec prvak v veliki nevarnosti, če bi za bolnega Ferrarija pustil monopoliziranega Mercedesa – če samo njegov trenutni hlev ne potegne iz F1. Hkrati ima Hamilton morda sentimentalno odločitev, saj mnogi pravijo, da še vedno želi konkurirati ekipi Maranella pred upokojitvijo, kot je to storil njegov vzornik Ayrton Senna.