Oldal kiválasztása

Najnovejši škandalski film Netflixa je sodišče že očistilo

Delo, ki je predvideno v praznični sezoni, je že povzročilo veliko prahu in mnogi so bili nad njim ogorčeni. Nekateri so napadali tudi filmski studio.

Gej upodablja Jezusa v brazilskem delu Prva Kristusova skušnjava, ki je bil predstavljen na Netflixu za božični čas. Studio Porta dos Fundos v Riu je premagal množico vernikov, brazilska katoliška organizacija pa je vložila peticijo in sprožila sodno tožbo. Benedicto Abicair, sodnik v Rio de Janeiru, je v sredo naročil ponudniku internetnih medijev Netflix, naj odstrani komični film, ki ga nekateri imenujejo bogokletni in obrekuje „čast milijonov katoličanov”.

Sodba, ki jo bo treba izvršiti le v Braziliji, bo ostala v veljavi, dokler drugo sodišče ne odloči drugače.

Netflix je za agencijo AP povedal, da sodbe ne bo komentiral. Porta dos Fundos se je maščevala tudi proti odločitvi o zavrnitvi kakršne koli cenzure njenega filma – piše MTI.

Podpredsednik KDNP Bence Rétvári je v zvezi s filmom na Madžarskem napisal odprto pismo Netflixu.

„Od decembra 2019 je na Netflixovi domovini na voljo film, ki Jezusa prikazuje kot homoseksualnega. Brazilska produkcija Prva Kristusova skušnjava poškoduje milijone kristjanov na Madžarskem in milijarde po vsem svetu. Nezaslišano je, da se takšno delo lahko predvaja in celo Netflix film oglašuje in promovira kot komedijo uporabnikom.

Krščanstvu se -tako kot vsaki drugi veri – ni mogoče norčevati, ker krši versko svobodo in človeško dostojanstvo drugih ljudi. Kristjani so spoštovani kot vsi ljudje in nobena platforma, kot je Netflix, ni izjema. Film, ki ga je razdelila družba, je neposredna provokacija, sramota za kristjane in krščanstvo.

Skoraj milijon in pol ljudi je že podpisalo peticijo, v kateri je pisalo: „Zelo žaljivo je, da je film Prva Kristusova skušnjava obrekovan in da bi bil med potekom adventnega izida objavljen kot božična izdaja. Film je poln verskih kljubovalnih prvin, ki prikazuje Jezusa kot homoseksualnega, Devico Marijo kot prešuštniško žensko in apostole kot alkoholike. To je popolnoma nesprejemljivo. Prosim, takoj odstranite škandalozni film iz njihovega kataloga in se opravičite užaljenim kristjanom!”

Fotó: pixabay.com

Če je Netflix mogoče razlagati kot koncept strpnosti, če to šteje za grobo kršitev verskih prepričanj milijonov ljudi, potem nemudoma izbrišite škandalozen film, ki krši kristjane iz madžarskega programiranja!” – piše Bence Rétvári.