Oldal kiválasztása
News

Najmlajša žrtev nasilnega iraškega migranta je bila stara 13 let

Policija v Tübingenu je ovadila 28-letnega migranta iz Iraka, da je spolno nadlegoval dve mladoletni dekleti ter pretepel in oropal dva fanta. Policiji je storilca pred dnevi uspelo ujeti.

Nemška policija je na tiskovni konferenci javnosti posredovala, da ji je po večmesečni akciji uspelo ujeti iraškega migranta, obtoženega suma več kaznivih dejanj. Prvi znani zločin naj bi se zgodil lani decembra, ko je takrat 28-letni migrant 13-letno deklico zvabil v svoje stanovanje, kjer jo je spolno zlorabil. Štiri tedne kasneje oz. letos januarja pa je postala njegova žrtev 16-letna dijakinja, ki jo je v stanovanju, po tem ko jo je opil in omamil z drogami, tudi posilil.

Fotó: pixabay.com

V preiskavi je kriminalistom pri odkritju storilca veliko pomagal primer, ki se je zgodil avgusta. 28-letni Iračan je takrat zbrcal 14-letnega fanta in od njega zahteval njegovo kapo za bejzbol. Z mladoletno žrtvijo je bil tudi 12-letnik, ki mu je odtujil brezžični zvočnik. Policija je povedala, da so žrtve storilca poznale, a le od daleč. Kriminalisti so kljub temu potrebovali še nadaljnjih nekaj mesecev, da so stopili na sled iraškega migranta, ker se je storilec odselil s prebivališča, kjer je bil prijavljen. Prejšnji četrtek pa so ga po legitimaciji na železniški postaji priprli.

V tem času so priseljenca dali v predčasni pripor in organizirali hišno preiskavo na njegovem novem naslovu, kjer so zasegli več dokaznih predmetov, med drugim tudi ukradeno kapo za bejzbol.