Oldal kiválasztása

Nadlegovanje in prerivanje, tako da je škandal junak pikado sveta dosegel vrhunec

Junak dražilnega škandala, drzni provokator Iceman je zmagal na svetovnem prvenstvu v Londonu v pikadu. Welsh Gerwyn Price je prvič v karieri zmagal in zdi se, da tudi tokrat priljubljenosti ni povečal.

Če gledamo zgolj njegovo igro, je Gerwyn Price v svetovnem pokalu odlično nastopil in v finalu zasluženo premagal Garyja Andersona. Njegovo vedenje pa tudi tokrat ni vzbudilo staromodne gospode. Ripost je zbral največje škandale v Walesu.

42 šivov na glavi

Leta 2010 je Gerwyn Price še vedno delal kot izmetnik v baru v Bargoedu, kjer se je sprl. Glava mu je bila zlomljena, čelo zašito skupaj z 42 šivi, zdrobljena pa mu je bila tudi brada. Njegov napadalec je bil obsojen na 12 mesecev zapora. Tudi Price se je “prijel”, škandalozno noč je zaključil s pogojno obsodbo.

Ragbi po pikadu

Na začetku športne kariere je bil obseden – to pojasnjuje, zakaj njegova postava ne spominja na povprečnega igralca pikada. Igral je v prvi ligi valižanskega prvenstva, hobi igral pikado. Čez nekaj časa se mu je zdelo, da puščice obvlada bolj spretno kot jajčna kroglica. Leta 2014 je ustavil ragbi, rekoč, da ga v pikadu čaka resnejša prihodnost kot na zelenem travniku.

Karate z usti, kaže

Gerwyn Price je prvič občinstvo leta 2018 resnično obrnil proti sebi. Že takrat je igral z Garyjem Andersonom in njuna tekma se je skoraj utopila v škandalu. Kazanje, ustni karate, nenehna provokacija so pretresali razpoloženje, občinstvo je vso pot protestiralo proti Priceu. Od takrat naprej žvižga in piha navijačem – zato mu je pomagalo dejstvo, da letos na svetovnem prvenstvu zaradi koronavirusa ni bilo gledalcev.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Hčerko so nadlegovali

Priceovo škandalozno vedenje je popilo sok svoje 12-letne hčerke. Po tekmi z Andersonom je Emily na Twitterju nadlegovala, ker je prejemala nekvalificirana sporočila o svojem očetu. Price je svoje sledilce pozval, naj ugotovijo nadlegovalni stik. Nič več ni šlo iz primera.

Poklicali so varnostnike

Cena se je spotaknila z Darylom Gurney iz Severne Irske na postaji Premier League 2019 Sheffield. Gurney je po izkrcanju začel kazati na Velšanina in nato prosil za nekaj, kar bi moral upoštevati. Med njima se je začela tako vroča debata, da so varnostniki stopili na oder in razstavili Britance, ki so se spustili.

Rekord in milijoni

Gerwyn Price je za svoj uspeh prejel 500.000 funtov, približno 195 milijonov forintov. S to zmago je izrinil Nizozemca Michaela van Gerwenta, ki je od januarja 2014 brez prekinitev vodil lestvico. Price je v finalu postavil rekord: v šesti igri je zbral 136,64 najvišji povprečni niz v zgodovini svetovnega pokala.