Oldal kiválasztása

Nadaljnje podrobnosti napada v Nemčiji, število mrtvih se je povečalo

Osumljeni storilec je bil močno protitjeren, desničarski.

V sredo zvečer so na dveh lokacijah v Hanau blizu Frankfurta na Majni ustrelili devet ljudi, je sporočila nemška policija. Domnevnega storilca so našli mrtvega v četrtek ob zori.

Oba napada sta se zgodila v baru s narkomani. Prvi prizor v centru mesta, priče z območja so poročale o 8-9 strelih. Drugi je v zahodnem okrožju Kesselstadt, kjer je bilo slišati tudi več strelov.

Pet ljudi je bilo huje ranjenih in ubitih v napadih. Veliko število policistov, močno oboroženih, so umaknili in zaprli mesta. V zraku je krožil policijski helikopter. Po stopinjah osumljenega krivca so bile posebne enote.

Kot poroča Bild, je bil v baru za narkole v Kesselstadtu napadalec. Vlomil se je v lokal in začel streljati na tiste v notranjosti. Ubil je pet mladeničev in mlado žensko. Po poročanju časnika so žrtve migracijskega porekla in so kurdskega izvora.

Sin lastnika lokala je za tiskovno agencijo dpa povedal, da sta bila dva žrtev uslužbenca restavracije, vendar je že leta poznala vseh pet smrti.

Policija je ob zori dejala, da so domnevnega storilca našli mrtvega v očetovem stanovanju. V stanovanju so našli dodatno truplo, vendar še ni bilo objavljenih nobenih informacij.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Zaradi niza kaznivih dejanj – ki so zajemale tri lokacije – dve rešetki in dom domnevega storilca, je bilo skupaj z domnevnim storilcem ubitih 11 ljudi.

Kot poročajo Bild in drugi časopisi, informativni portali in informativna televizija, je bil domnevni storilec nemški, ki je imel dovoljenje za nošenje orožja in dobro vedel v uporabo strelnega orožja.

Za seboj je pustil pismo in video sporočilo, v katerem se je identificiral kot storilec streljanja in pojasnil svoje motive. Po poročanju medijev je njegovo razmišljanje po naravi močno tuje, skrajne desnice.

Organi še niso potrdili informacij.

Hanau je mesto s približno 100.000 prebivalci, 20 kilometrov vzhodno od Frankfurta – piše MTI.