Oldal kiválasztása

Na tisoče migrantskih podjetij se seli v Sredozemlje

Ocean Viking je v ponedeljek zaprosil za dovoljenje za privez držav članic EU za pristanek 176 priseljencev na libijskih obalah.

Za mizo, ženskami in otroki na krovu je grozno potovanje po morju in čim prej bi morali pristati – je povedal predstavnik organizacije Ocean Viking SOS Mediterranée. Dodal je še, da države članice EU zahtevajo, da zagotovijo varen pristanišče.

Medtem so trije majhni čolni prišli na otok Lampedusa zgodaj v ponedeljek zjutraj in na obalo pripeljali skupno 200 ljudi. V nedeljo je 150 prispelo na otok, kjer je trenutno v sprejemnem centru približno 400 migrantov, prvotno zasnovanih za 90 ljudi.

Italijanski minister za notranje zadeve Luciana Lamorgese je za časnik Corriere della Sera dejal, da je treba z nevladnimi organizacijami začeti dialog -o njihovem kodeksu ravnanja- ki obstaja od leta 2017.

Fotó: pixabay.com

Matteo Salvini, nekdanji vodja italijanskega ministrstva za notranje zadeve, je pred tem zaprl italijanska pristanišča pred nevladnimi organizacijami, ki prevažajo migrante iz Afrike v Evropo, ki so dejali, da so se tihotapili s tihotapci, ogrožali življenje morskih migrantov in Sredozemlje spremenili v pokopališče.

Salvini dokazuje, da so levičarske stranke v Italiji prevzele oblast, da so nezakoniti migranti, vključno z Ocean Vikingom, v Italijo prepeljali veliko število ilegalnih priseljencev.