Oldal kiválasztása

Na stotine tisoč romanj na pogrebno službo Karel Gott

Legendarni češki plesni pevec se bo v petek poslovil v Pragi, na prireditev pa bo prišlo veliko tujcev.

Pričakuje se, da se bo Karel Gott poslovil od Prage skoraj 300.000 ljudi – piše češko spletno mesto Expats CZ. Pevca, ki je umrl v začetku oktobra, so našli mrtvega v palači Zofin v Pragi in šušljalo se, da prihaja iz Nemčije, da bi pevcu izkazala spoštovanje.

Karel Goth se bo v petek od 8. do 22. ure poslovil od navijačev in zaradi predvidene množice bo dogodek praške oblasti velika prioriteta.

Fotó: pixabay.com

Abschied von der Goldenen Stimme Prags: Hunderttausende Menschen greh in die chechische Hauptstadt gepilgert, um dort dem kürzlich verstorbenen Sänger Karel Gott die letzte Ehre zu erweisen. Debelost in kakovost organizacije organizacije v obliki 50 000 Zeit- in Capazittsgründen iz Sophienpalais-a, v demonstraciji usposabljanja, med postopkom. Video: EBU Mehr dazu v news.ORF.at #Prag #karelgott #orf #orfat #news

Gottova vdova, Ivana Gottová, je sporočila, da bo kardinal Dominik Duka v soboto, 12. oktobra, v stolnici svetega Vida na praškem gradu slavil mašo in za vedno postavil pevca, ki ga častijo v svoji državi.