Oldal kiválasztása

Muslimansko prebivalstvo Anglije je več kot 3 milijone

Največji in najbolj naseljen del Združenega kraljestva nenehno raste število islamskih vernikov.

Britanski državni urad za statistiko (ONS) poroča, da imajo muslimani v Angliji več kot tri milijone muslimanov s skupno 56 milijonov prebivalce – poroča spletna publikacija Daily Mail.

Nedavno objavljene statistike prebivalstva je ONS izračunaval z novo metodologijo za natančnejšo sliko sestave družbe, saj vladni urad v času popisa podatke o verski in narodnosti zbira le enkrat na 10 let. Novi izračun „temelji na nenehnih podatkih anket o gospodinjstvih in vključuje raziskave delovne sile (LFS), dopolnjene z administrativnim vzorčenjem v Angliji, Walesu in na Škotskem.”

Raziskava je med drugim pokazala, da se je število muslimanov v Angliji v zadnjih letih najhitreje povečalo. Med letoma 2011 in 2016 so se povečale za skoraj 400.000, kar je 16 odstotkov več. Danes jih v Angliji ocenjujejo na približno 3,1 milijona ljudi, kar je 5,6 odstotka celotnega prebivalstva države.

Fotó: pixabay.com

Hkrati se je izkazalo, da se število krščanskih vernikov hitro zmanjšuje. Leta 2011 je bilo število 33,2 milijona, leta 2016 pa le 32,7 milijona. In delež kristjanov v Angliji kot celoti je padel z 59,6 odstotka na 56,6 odstotka.