Oldal kiválasztása

Morilca 15 letne deklice so našli mrtvega v svoji celici

Decembra 2017 je Abdul D. iz ljubosumja svoje nekdanje dekle s kuhinjskim nožem ubil v - drogeriji - v Kandelu v Nemčiji. Policija pravi, da je storilec zdaj končal življenje v zaporniški celici.

Abdul D. je nemško sodišče septembra septembra obsodilo na osem let in pol zaradi zločina napada in umora. Sodnica v zadevi je mladoletnikom izrekla prizanesljivo kazen. Afganistanski migrant ves čas trdi, da se je rodil leta 2002, kar pomeni, da je imel v času umora 16 let. Vendar pa so specialistične medicinske študije zaključile, da je priseljenec decembra 2017 morda dopolnil 20 let. Po sodnikovem mnenju ni bilo dokazane starosti, zato je sprejel migrantovo trditev in ne mnenje zdravnikov.

A razloga za to razpravo zdaj ni več, saj je Abdul D. storil samomor v svoji celici. Eno leto po razsodbi se je migrant obesil in našli so ga v jutranjem pregledu policista zapora, so sporočile oblasti. Nemški dnevnik Bild je stopil v stik z mladim afganistanskim odvetnikom, ki je vedel, kaj se je zgodilo z njegovim odvetnikom.

Fotó: pixabay.com

Novica je žalostna, od oblasti do zdaj še nisem prejel nobenega uradnega obvestila. Zavedal sem se, da ima težave v zaporu, a ne bi si mislil, da si bo zaradi njih vzel življenje

-odvetnik je rekel.