Oldal kiválasztása

Množični protest proti levičarski italijanski vladi

Zelo spoštujem Viktorja Orbána in z veseljem se vedno pogovarjam z njim in ga štejem za prijatelja - je Silvio Berlusconi povedal madžarskemu časopisu na protivladni demonstraciji v Rimu.

Dvesto tisoč ljudi je v soboto v Rimu protestiralo proti levičarski italijanski vladi. Voditelji desnih strank so ostro kritizirali koalicijo Gibanja petih zvezd in Demokratične stranke. Matteo Salvini je dejal, da bodo najprej zmagali v provincah, nato pa tudi v državi.

Protivladne demonstracije pod imeni treh italijanskih predsednikov desnih strank Giorgia Melonija (italijanski brati – FdI), Silvija Berlusconija (Forza Italia) in Mattea Salvinija (Liga) so potekale v soboto. Dvesto tisoč Italijanov na trgu sv. Janeza in avenije v rimskem Lateranu zahteva demokratično volilno pravico in takojšnjo odstop leve Contejeve vlade. Obupani državljani, ki jih ne predstavlja nezakonita vlada, regionalne zastave, strankarske zastave, transparenti so obkrožali na videz neskončno množico.

Pred nastopi voditeljev strank so spregovorili guvernerji regij, ki jih vodi Liga. Na primer, guverner Sicilije Nello Musumeci, ki se je skliceval na odprta pristanišča, je dejal: “Lampeduzo je Evropa opustila, Sredozemlje je spremenilo v množično grobišče brez imen in križev.”

Silvio Berlusconi je izjavil, da lahko levičarska grožnja zvišanja davkov ali zapora zmaga le s kombinacijo desničarskih sil, ki jih vodi Matteo Salvini. Osemindvajsetletni Berlusconi je bil desetletja junak italijanske desnice. V svojem govoru je spomnil na zmagovalne trenutke na istem območju demonstracij proti povišanju davkov, ki jih je izvedla levičarska Prodijeva vlada. “Sedanja vlada celo za povečanje davk daje lisice – je dejal in dodal – kot limono te izstisnijo, in če ne moreš plačati davka, te vržejo v zapor za osem let.”

Giorgia Meloni je v svojem govoru nasprotoval predlogu zakona o državljanstvu levičarke Laure Boldrini, ki bi otroke uporabljal za spodbujanje priseljencev. Opozoril je, da je Malteška konvencija o razdelitvi migrantov Italijo spremenila v evropsko begunsko taborišče. “Sanjam o vladi, ki ima pogum reči, da je nezakonito priseljevanje v Italijo prepovedano. Upravičeni so samo tisti, ki izpolnjujejo pogoje. Če bi morali graditi stene, bi morali zgraditi zidove, če bi morali zapreti pristanišča, bi to že dolgo naredili” – je poudaril.

Zvišal je tudi glas proti diktaturi enotnosti. Po besedah Meloni sedanja vlada družine vidi kot sovražnike, zato moramo iz papirjev odstraniti predstave o materi in očetu, izkoreniniti nacionalno spolno identiteto, vse, kar je opredeljeno, in želimo Italijane spremeniti v brezkontrolirano, obvladljivo maso.

Publika je na oder pozdravila Mattea Salvinija, kapetana desnega centra. Salvini se je v Rimu zavezal, da bo osvobodil petzvezdičnega župana Virginije Raggi, ki je prestolnico spremenil v smetnjaško morje in državo iz “komunistične vlade, ki jo obdajajo davki.” Povedal je, da je desnica pripravljena vladati Italiji.

Fotó: pixabay.com

Glede priseljevanja je dejal, da meni Italijane, ki so v državo prišli z uradnimi papirji, plačevali davke in spoštovali italijansko kulturo, “nanje gledam kot na sestro ali brata, ne na barvo kože, ampak na integriteto.” Vrata so odprta za tiste, ki bežijo pred vojno, toda če jih bo prizadelo razpelo, božični prizor ali templji, lahko takoj odidejo domov – je dejal.

V svojem govoru se je poklonil državam, ki so nasprotovale Sorosovim interesom, češ da “Viktor Orbán dobro varuje pravico do svobodnega razmišljanja in sprejema Madžare.”

Salvini je več mesecev prosil rimske protestnike, da se pokroviteljsko potegujejo, saj bodo v provincah Umbrija, Kalabrija, Emilia Romagna, Toskana, Marche, Apulia, Campagna, Liguri in Veneto potekale občinske volitve. Obljubil je, da bo desničar v teh vrstah zmagal.

“Zelo spoštujem Viktorja Orbána, z veseljem se pogovarjam z njim in ga štejem za prijatelja. Menim, da je pomembno biti prisoten v Evropski ljudski stranki, veliki družini demokracije in svobode, in upam, da bo naša stranka ponovno smatrala Fidesza za polnega in brezpogojnega člana – je ob koncu dogodka za madžarski časnik povedal madžarski časnik Silvio Berlusconi. – Veselim se tudi sprejema predsednika vlade v Budimpešti, kjer ga bodo pozdravile srčne novice ljudi, države in osebe – je dodal.

Številni so se v soboto udeležili demonstracije naklonjenosti v bližini italijanskega veleposlaništva Mattea Salvinija pred italijanskim veleposlaništvom v Budimpešti. Demonstracijo je napovedal Zsolt Bayer. Publicist je v govoru na prireditvi na Hír TV dejal, da si italijanski domoljubi zaslužijo, da jih v tem zgodovinskem trenutku podprejo madžarski rodoljubi. Poudaril je: vsi so številka njena cena mora jasno povedati, da Italijani niso sami, nacionalnim silam se ni treba več sam boriti proti globalističnim silam, ki jih čezmejno prizadevajo uničiti.