Oldal kiválasztása

Mlada mati dveh otrok, ki so jo zdravniki nenehno pošiljali, je umrla zaradi raka

Štiri leta je hodil k zdravniku, a so mu vedno le mahali ob težavi.

Britanska mati dveh otrok je štiri leta zaman hodila k zdravnikom z zaskrbljujočimi simptomi, vedno so jo pošiljali toliko, da je imela le zlato. Zaman je vprašala Lucy Ogilvie, v resnici tega niso želeli raziskati resneje. Kot so pojasnili dokumenti, je bil premlad, da bi imel resne težave.

Končno je življenje izgubil septembra pri 40 letih. Lahko bi ga rešili, če bi pravočasno začeli zdraviti njegovo bolezen.

Maja 2019 ga je bil zdravnik končno pripravljen pregledati, toda takrat je dobil dramatično diagnozo. Ugotovili so, da ima poleg zelo redke in agresivne mutacije tudi rak na črevesju četrte stopnje. Čeprav so zdravljenje začeli takoj, so takrat zdravniki izračunali, da bi lahko ostalo še leto in pol.

Kljub temu se je upanje zanetilo v začetku leta 2020: kemoterapija se je zdela učinkovita in ženski tumor se je začel zmanjševati -a se je kasneje vrnil. Še bolj agresiven, še bolj odporen. Sledile so nove kemoterapije in radioterapija, ki pa se niso več izkazale za učinkovite.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Lucy Ogilvie je začela zbirati sredstva prek spleta mesec pred smrtjo. Upal je, da bo denar pomagal pokriti stroške upravljanja. Vendar je naročil, da v primeru njegove smrti zbrani denar gre britanski fundaciji za raka. Zbral je 96.000 funtov.