Oldal kiválasztása

Milijoni muslimanov lahko prihodnje leto glasajo za Islamsko stranko v Franciji

Ocenjujejo, da je v Franciji sedem milijonov islamskih prebivalcev, ki bi se lahko do leta 2050 podvojili. Zveza francoskih muslimanskih demokratov (UDFM) je sporočila, da jih želi predstavljati, na lokalnih volitvah prihodnje leto pa bo sprožila svoje kandidate.

Pro islamski UDFM bi poudaril, da je treba na francoskih lokalnih volitvah prihodnje leto izraziti ljudi, ki jih politične sile ne zastopajo kot velike stranke. Čeprav je letošnja raziskava pokazala, da Francozi muslimansko prebivalstvo precenjujejo, je v 67 milijonih držav še vedno sedem milijonov islamistov.

In po zadnjih ocenah bi se lahko njihovo število do leta 2050 podvojilo. Z drugimi besedami, vpliv muslimanskih političnih sil v družbi se bo povečal.

Ta tema je tako privlačna za francosko javnost, da je bila ena od knjig uspehov zadnjih nekaj let – in zastrašujoče negativna utopija – fikcija madžarskega pisatelja Michela Houellebecqa Goncourt-a na Madžarskem, ki temelji na: . In zdaj je UDFM v tem javnem razpoloženju napovedala izstrelitev brez primere števila kandidatov na območjih, ki so muslimani gosto poseljena. Arabski prebivalec v Parizu je za Le Parisien dejal, da nikoli ne bo glasoval za muslimansko stranko, vendar razume, da mnogi mislijo drugače.

Fotó: pixabay.com

Muslimani so bili v socialistih razočarani, le obetali so. Mnoge islamske mladine mislijo na UDFM kot rumeni telovnik arabskega ljudstva. Končno se nekdo zavzame za njih…-je rekel Samir. Muslimanska demokratična zveza Francije je že odločala na letošnjih evropskih volitvah in je bila okrožje blizu glavnega mesta, kjer je bilo oddanih več kot 16 odstotkov glasov.