Oldal kiválasztása

Migranti so se med seboj ubili v Bihaću

V enem od taborišč v Bihaću je med Sirijci in Pakistanci izbruhnil množični boj, pojavili so se tudi noži. Umrl je 19-letni moški, napadalec pa je bil s hudimi poškodbami odpeljan v bolnišnico.

Nesrečni pogoji vladajo v Bosni in Hercegovini, kjer so migranti v slepi ulici, ker jih Hrvaška ne spusti – poroča M1. Obkrožili so jih kordon policije okoli taborišča Vuchsiya blizu Bihaća. V četrtek so bili cel dan pri šotoru, kjer so prejšnjo noč izbruhnili spopadi. Sirski in pakistanski migranti so se spopadali, prepirali in trkali nože.

Kot pišejo, se je migrant zavlekel in dva sta bila po spopadu hospitalizirana. Poročalo se je, da je v poznem napadu umrl 19-letni Pakistanka, lažja in huje poškodovana oseba pa se je zdravila v lokalni bolnišnici. Pokol, ki je pri umoru izbruhnil, se je začel s tatvino mobitela.

Fotó: pixabay.com

Novinar M1 je še poročal, da preiskavo trenutno ovira dejstvo, da so očividci raztreseni in nihče ni pripravljen sodelovati z oblastmi.

– Nekaj ​​njih, ki so verjetno sodelovali v incidentu, smo prišli na zaslišanje na policijo. Storilci še vedno pogrešajo – je dejal tiskovni predstavnik policije.

V šotorskem kampu poleg Bihaća bi bilo nastanjenih 350 ljudi, trenutno pa je tam skoraj 800 migrantov. Konflikti so redni.