Oldal kiválasztása

Migranti so jim pokvarili kariero

Abud Abu Lubdeh, 25 letni boksarski amater, rojen v Bonnu, velja za enega izmed velikih upanja Nemčije. Kot se je izkazalo, v prihajajočih olimpijskih kvalifikacijah ni mogel tekmovati, saj so trije sirijski migranti med pretepom napadli Berlin in si polomili roke.

Predsednik berlinskega boksarskega združenja je za nemški dnevnik Bild povedal o dogodkih:

Abud je med boksarskim odmorom skočil v bližnjo trgovino, da bi kupil nekaj zase. Oblekel je trenirko, ki so jo nosili športniki reprezentance, na njej pa je z velikimi črkami natisnjen napis “Nemčija”.

V trgovini so nato trije sirski migranti naredili napis, ki so bokserja poimenovali sramežljivega Nemca. Nezgodam je sledila dejavnost pred dogovorom, za katero so očividci dejali, da je bila kratka, a brutalna. Po zaslišanju sirenskih policijskih avtomobilov sta sirijska prebežnika zbežala na prizorišče, tretjino pa so jih aretirale patrulje.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Medtem se je pokazalo, da je po navedbah organov kazenska evidenca od skupno 20 primerov, ki so še nerešeni ali nerešeni. Športnik zadeve ni želel komentirati, vendar je še vedno znano, da 25-letni Abud manjka v olimpijskih kvalifikacijskih krogih, ker mu je bila na več mestih zlomljena desna roka.