Oldal kiválasztása

Migranti skoraj nimajo dostopa do berlinskega javnega parka

V samem središču nemške prestolnice, na 14 hektarjih, je park Görlitzer, ki ga domačini imenujejo samo Görlin. Zloglasno javno zemljišče se redno pojavlja v novicah o kriminalističnih dogodkih v Nemčiji. Znano je, da na desetine migrantov v parku prodajajo droge skoraj neovirano.

Najbolj brani nemški dnevnik Bild skoraj vsak mesec obravnava nesrečne razmere v parku, nazadnje v četrtkovi številki njegove daljše izdaje.

Kot je opisano tam, so po 19. uri vsi vhodi v Görli pokriti z obarvanimi preprodajalci mamil, ki kličejo vse mimoidoče in jih skušajo spraviti k nakupu drog. Ni redkost, da migranti postanejo agresivni, ko ljudje zavrnejo njihove ponudbe. Med 1. januarjem in 6. majem je berlinska policija začela postopek za 27 hudih in resnih napadov.

Fotó: pixabay.com

Organi se opravičujejo zaradi rednih inšpekcijskih pregledov in napadov v podporo svojim besedam, navaja poročilo, ki navaja, da je bilo v prvih štirih mesecih letošnjega leta posiljenih 978 ljudi, 45 pa jih je bilo pridržanih. Monika Herrmann, županja berlinskega okrožja, ki se je ukvarjala s politizacijo v Zelenih, je spregovorila tudi o tej zadevi in povedala:

„Prebivalci okrožja si želijo, da bi trgovci ostali v parku. Večina je mnenja, da javnega parka nihče ne more prepovedati. ”

Številni ljudje so se na razlago z jezikom odzvali kot vzrok za inertivnost okrožnih voditeljev in prisotnost trgovcev, da se kar nekaj počuti izključenih iz parka. Mnogi si ne upajo več hoditi v bližini parka. Ob večerih poročajo, da je park Görlitzer kot sejem drog, saj so vse klopi na klopeh naokoli in čakale na svoje stranke. Tako
Bild kot poročevalec televizijskega kanala ARD govorita, da so migranti, ko so videli kamero, grozili, da bodo lahko, če bodo objavili njihove slike, v velikih težavah. Zdi se, kot da nihče drug v Gloucu poleg preprodajalcev mamil ne more delati, kar hoče …