Oldal kiválasztása

Migranti, ki so lagali profesionalnim rokometašem, so bili slabo ujeti

Grška tiskovna agencija je prvič poročala, da je na atinskem letališču policija aretirala 12 migrantov. Ilegalni priseljenci so se predali rokometu, da bi prišli na Dunaj.

12 migrantov, ki so jih konec preteklega tedna pridržali na atenskem letališču, je želelo leteti v avstrijsko prestolnico. Po navedbah oblasti so nezakoniti priseljenci ponarejali bolgarske dokumente. Sumljive migrante so odložili in po podrobnejšem pogledu na njihovo zgodbo se je pokazalo, da na Dunaju ni rokometne reprezentance, ki bi jih zastopala. Primer je grozljivo podoben zgodbi iz lanskega septembra, ko so na atenskem letališču zajeli tudi 10 ilegalnih priseljencev, ki so kot odbojkarji želeli potovati v zahodno Evropo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Vendar je pregled tudi razkril, da so lažni športniki ponarejali svoje potne liste. Grška tiskovna agencija Skai ugotavlja, da to niso edinstveni poskusi. V Atenah migrante, ki želijo potovati na Zahod s ponarejenim potnim listom, odvažajo skoraj vsak dan.

Največja težava je, da so tihotapci že plačali ljudem na letališču, da bi pomagali migrantom na krov. Po informacijah policijskih krogov je ponarejene listine v Grčiji mogoče dobiti med 500 in 3000 evri (približno 170 tisoč in milijon forintov).