Oldal kiválasztása

Migrant je v štirih mesecih storil 30 kaznivih dejanj

Ta teden se je začela tožba za 20-letnega tunizijskega priseljenca, ki je v Nemčiji živel le štiri mesece, ko so ga pridržali policisti. Vlasti pravijo, da mu vsaj 30 zločinov izsušuje dušo.

Tunezijka Amine J. mora biti odgovorna pred sodiščem v Dresdnu. 20-letnik je v Nemčijo prispel lani aprila, a je dejal, da je že nekaj mesecev živel v Italiji in Franciji. Dneve je kot brezdomca preživel v obeh krajih, vendar mu je znanec svetoval potovanje v Nemčijo, saj je bilo življenje migrantov lažje. Nemška policija je moškega nazadnje aretirala avgusta lani, za katerega oblasti trdijo, da je bil v štirih mesecih povezan z vsaj 30 kaznivimi dejanji. Kazenska evidenca je precej dolga, vključno s seznamom ropov in resnih napadov.

Enkrat je tunizijski migrant udaril žensko in v drugem primeru moškemu, ki mu je odvzel premoženje, z nožem zabil nož v grlo.

Fotó: pixabay.com

Osumljenec noče pričati, zato bo sojenje verjetno odloženo. Aminovo prošnjo za azil so nemške oblasti razmeroma kmalu zavrnile, saj so jo moški že registrirali. 20-letnik je, mimogrede, že hotel izgnati iz države, a dresdensko tožilstvo tega ne dovoljuje, je dejal, in ga morajo najprej obsoditi za zločine, ki jih je storil v Nemčiji.