Oldal kiválasztása

Metoda Ninja: Tako profesionalci lupijo krompir

Krompir je osnovna sestavina v kuhinji, krompirček pa ni nikomur najljubši. Metoda ninja konča muke, če to posejete, lahko v nekaj sekundah ugrabite krompirjevo lupino.

Tako maceričen, kot je krompirjev olupek, obstaja toliko načinov, kako to zelenjavo uporabiti v kuhinji. Kuhan, ocvrt, kot priloga, pire, juha, glavna jed, na primer enolončnica – neskončne možnosti. A še posebej lupino kuhanega krompirja je težko moliti, še posebej, da je treba hiteti, ni vedno časa za čakanje, da se ohladi; po drugi strani pa je vroč krompir neprijeten, kljub temu pa se lupina odlepi v drobnih krstih. Če ne uporabite metode ninja: lupino resnično potegnete samo z enim potezom, pokazali vam bomo trik!

Kot običajno krompir pred kuhanjem temeljito operite; če je potrebno, se zlepite s peskom s čisto vodo in gobo. Nato krompir na sredini na tanko narežemo; samo spustite rez na lupini. Nato v lupini kuhamo kot običajno in jo ohladimo. Če za to nimate časa, se v nekaj minutah ohladi, da se olupi v hladni vodi ali napolnjeni kocki ledu. In bistvo trika sledi: ko vzamete krompir iz vode, boste videli, da se je lupina odprla na rezu. Od tu naprej je treba le lupino stisniti na vrh, jo potegniti in v enem zamahu izvleči.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Tako je v nekaj sekundah krompirjev olupek končan in kuhinja ostane čista; kajti če ga lahko olupite le na majhne koščke, bo kuhinjski pult zlahka poln krompirčka in lupin. Če uporabljate to metodo, boste zagotovo pogosteje pripravljali jedi iz kuhanega krompirja; ker je macere manj, lahko pridete na solate, enolončnice!