Oldal kiválasztása

Merkel se ni spremenila, želi si več migrantov

Kanclerka se bo srečala z nemškimi sindikalnimi voditelji in podjetniki, da bi razpravljala o tem, kako pritegniti v Nemčijo bolj "kvalificirane delavce".

Zakon v Nemčiji, ki olajšuje iskanje zaposlitve in pridobitev delovnega dovoljenja za države, ki niso članice EU, začne veljati 1. marca v Nemčiji.

Kot je povedal Eric Schweitzer, predsednik Združenja nemških industrijskih in trgovinskih zbornic, se večina podjetij v Nemčiji trenutno spopada s pomanjkanjem delovne sile. Razmere so tako resne, da se več kot polovica podjetij sooča z največjim problemom pomanjkanja kvalificirane delovne sile – piše 888.com.

Fotó: pixabay.com

Zato Schweitzer poziva, naj se novi zakon čim prej uveljavi. Najbolj pa Nemci potrebujejo medicinske sestre in IT strokovnjake.
Kot številne druge evropske države, tudi Nemčija želi v svojo državo pripeljati več delavcev, da bi poskušali omiliti problem staranja družbe. Vprašanje je seveda, v kolikšni meri bo sprejemanje migrantov v skladu z ohlapnejšimi predpisi rešilo te težave. Dejansko od migrantske krize leta 2015 sploh ne moremo trditi, da so se težave z Nemčijo zmanjšale s sprejemom migrantov.