Oldal kiválasztása

Mati, ki je bila obsojena na deportacijo, je hotela s svojim sinom storiti samomor

39-letna libanonska mati se je uprla policijskim akcijam in poklicala komandose v nemškem Mülheimu. Zagrozila je, da bo naredila samomor in izkazalo se je, da so jo enkrat deportirali.

Konec preteklega tedna je osebje nemške policijske uprave s spremstvom policije pospremilo na naslov v Mülheimu. Po odredbi naj bi Libanonko in njene 10, 16 in 19-letne otroke vzeli v pripor zaradi odstranitve. Vendar pa zadeva ni šla tako enostavno, kot sta se srednji otrok in njegova mati zabarikadirala v eno sobo. V sinu je večkrat izjavila, da bo z nožem naredila samomor, če policija ne odide. Družina je ukrepu nasprotovala, kljub temu, da se sploh niso hoteli vrniti v Libanon, ampak v Španijo, ker so prvič vstopali v Evropsko unijo. Uniforme so na koncu mati in sina odpeljale iz namestitve v lisicah. Osebje nemškega dnevnega lista Bild je ugotovilo, da je bila družina decembra lani deportirana v Španijo, marca pa so bila vrnjena v Nemčijo.

Oblasti ne vedo, kako se jim je uspelo neopaženo vrniti v državo. Še vedno pa je vprašanje, kdaj jih bodo odpeljali v Španijo.

Fotó: pixabay.com

Mati je bila odpeljana v bolnišnico na opazovanje, zdravniki pravijo, da bi lahko dejansko poskusila samomor. Poleg tega je mülheimska policija zaradi odpora uradnim dejanjem preganjala dva člana družine. Medtem se je pokazalo tudi, da to ni prvi primer policije za 16-letnega libanonskega migranta. Mladenič in še štirje sirski priseljenci so osumljeni spolnega napada na 15-letno nemško dekle na lokalni avtobusni progi. Po navedbi žrtve so ga fantje obkolili in začeli prijeti, šele ko so ga izpustili, ko mu je na pomoč priskočilo več prič.