Oldal kiválasztása

Levičarska italijanska vlada je lagala, lahko pridejo taksiji migrantov

Levo usmerjena italijanska vlada je lagala, ko je obljubila, da ne bo spremenila svoje stroge politike glede migracij. Ne le da se spreminja, ampak daje lažen vtis, da tisti, ki prispejo v Italijo, ne bodo ostali v Italiji. Ostali bodo.

Taksi migrant Ocean Viking, ki naj bi v pristanišče Taranto v provinci Apulia prišel v sredo zjutraj, bo pridobil privezno dovoljenje za prevoz migrantov do najbližjega prijavnega centra – piše MTI.

13. oktobra je skupna nevladna organizacija Sos Mediterranée, registrirana v Franciji, Zdravniki brez meja, pobrala 176 priseljencev, ki so čakali na gumenem čolnu v bližini libijske obale, in dejala, da jih ne bodo vrnili v arabsko državo, ampak jih bodo izgnali v Evropo.

Natasha Bertaud, tiskovna predstavnica Evropske komisije, je sporočila, da bo Komisija v skladu s preteklo prakso usklajevala razdelitev prihodov med prostovoljne države članice EU.

Rossana Sasso, tiskovna predstavnica desnice v Pugliji, je v sredo dejala, da bo stranka protestirala proti prihodu Ocean Vikinga:

Fotó: pixabay.com

Rimska vlada umakne malteško pogodbo! Razdelitve ni, migranti se zadržujejo v Italiji, Franciji in Nemčiji, in mi (Italijani) skačemo dve leti, ko je bila migracija nenadzorovana, pristanišča so bila odprta, prihod popolnoma brez. Prav tako želijo iz Taranta narediti Lampeduzo.

Trdil je, da tisti, ki se sklicujejo na beg pred vojno, ustvarjajo nasilje in vojne razmere v Italiji.

Po mnenju italijanskih bratov desnic (FdI) sta gibanje petih zvezd (M5S) in vlada levosredinske Demokratske stranke (PD) naredila Italijo v migrantsko središče v Evropi. Po navedbah desnosredinske organizacije Hajra Italija (FI) je vlada namesto zaprtih pristanišč napovedala odprto Italijo.

Mimogrede, Ocean Viking je od avgusta avgusta štirikrat potoval med Libijo in južno Evropo, v EU pa je prepeljal skupno približno 700 migrantov.