Oldal kiválasztása

Letalska družba je govorila o tragediji ukrajinskega letala: niso se zmotili

V sredo potniške nesreče ni preživel nihče v letalu.

Ukrajinska letalska družba MAU je povedala, da se je njihov potniški letalski prevoznik v sredo zjutraj zrušil v Iranu in da dobro usposobljeno osebje ne more storiti napake.

„Bilo je eno naših najboljših zrakoplovov z odličnim in zanesljivim osebjem” – je na tiskovni konferenci v Kijevu dejal predsednik MAU Yevheny Dihne.

Podpredsednik letalskih operacij Ihor Sosnovsky je dodal, da so možnosti, da posadka naredi napako, odkar je dosegla 2400 metrov, minimalne. Posadko sta sestavljala dva pilota, en inštruktor in šest stevardes. Poveljnik Volodimir Japonenko je imel 11.600 ur letenja, skoraj vsi so bili na letalih Boeinga, kot pilot pa Sergej Homenko s 7.600 urami.

Aleksander Safijev, tehnični direktor MAU, je povedal, da je bil stroj izdelan leta 2016 in je bil nabavljen neposredno iz podjetja Boeing. Zadnji tehnični pregled je opravil 6. januarja. MAU od pilotov ni prejel nobenega signala, ki je pred vzletom letel v Teheran ali iz njega, kar kaže, da so bile odkrite tehnične okvare -piše MTI.

Vodja države János Áder je v telegramu, ki ga je v sredo poslal ukrajinskemu predsedniku v strmoglavljenju ukrajinskega potniškega letala v Teheranu, izrazil sožalje svojcem.

V telegramu predsedniku Vladimirju Zelenskem je predsednik republike zapisal: „Bil sem globoko šokiran in žalosten, ko sem ugotovil, da je ukrajinska letalska družba v bližini Teherana v zgodnjih jutranjih urah 8. januarja 2020 doživela tragično letalsko nesrečo, izgubil je.”

Fotó: pixabay.com

„V teh težkih urah žalovanja izražam iskreno sožalje in naklonjenost družinam žrtev v imenu prebivalcev Madžarske in jaz” – so sporočili iz telegrafa iz urada predsednika.