Oldal kiválasztása

Lanzafame iz Italije je rekel: po nesreči lahko odideš

Pripravlja se na nov izziv, čeprav se je pred kratkim želel upokojiti iz Honvéda. Ali v ozadju obstaja napetost v slačilnici?

Pred nekaj meseci je poljubil klubski grb na dresu in govoril o tem, da se želi umakniti iz Honveda – v primerjavi s tem je Davide Lanzafame zdaj poslal sporočilo iz sardinske telovadnice: pripravlja se na nov izziv. Govori se, da se napetost v slačilnici, ki mu ni tuja, poslabšuje do konflikta. To je bilo pred tem razkrito v članku Csakfoci.hu, ki med drugim razkriva, da obstaja „resno nasprotje” med člani nekdanje prvenstvene ekipe in „novimi”, pa tudi med italijansko klasiko in „enim od madžarskih reprezentantov”.

Še vedno je bil del osme pokalne zmage Honvéda, nato pa je Lanzafame po ligaški razvrstitvi proti Vidiu (1-1) precej odšel. Po prisilnem premoru, ki ga je povzročila epidemija koronavirusa, je spektakularno upadel, slabo opravljal in redno nadomestil 33-letnega italijanskega zvezdnika ne le na zadnjih petih tekmah svoje ekipe, temveč tudi med skupnim obiskom ekipe v nogometni hiši Kispest.

Uradno je njegovo vnetje pete opravičilo odsotnost ciljnega kralja v zadnjih dveh letih. Iz tiskovnega oddelka kluba so za naš list izvedeli: moral si je počivati noge, šel na zdravljenje z njim, vendar upajo, da bo čim prej spet poln. Sobotna fotografija na Instagramu pa nakazuje, da ni naključje, da je namera nekdanjega velikega favorita oditi stalna tema na forumih oboževalcev.

„Moja ekipa: priprava na nov izziv”

-Lanzafame je komentiral sliko, posneto v telovadnici na Sardiniji, na kateri se raztegne napol gola med dvema prijateljema.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po eni strani je to dobra novica, saj pravijo, da že lahko postavi obremenitev na noge, ki jo je do zdaj toliko varoval, da se je umaknil od vsega. Po drugi strani pa namera, da se tako prezrači, lahko povzroči nadaljnje zaplete. Lani poleti – tik po govoricah o Zelenih in Belih – je bil že tretjič napadalec, ki je bil certificiran za Honvéd, le igralec posojila FTC v Kispestu v tej sezoni. Vendar je ob uveljavljanju obvezne opcije v sporazumu kupnina plačana šele pred kratkim. Očitno ni dveh penijev.

Torej njegova pogodba Lanzafameja za rdeče-črne zaveže še eno leto, zato se mora prijaviti na trening z novim glavnim trenerjem Tamasom Bódogom, ki bo imenovan naslednji dan. Vprašanje je, ali zaradi neprimernega odnosa na svoji prejšnji postaji v Kisvárdi romunski reprezentant Gheorghe Grozav načrtuje odmevnega strokovnjaka z igralcem, ki ga je težko obvladati.