Oldal kiválasztása

Koronavirus: več novic o karantenskih Madžarih, razmere so ostre

V zadnjem času je zbolelo več ljudi na japonski liniji za ocean.

Južna Koreja je v ponedeljek začasno prepovedala križarjenje, da bi preprečila širjenje nove vrste koronavirusa, na karantenski jadrnici Diamond Princess na karanteni na Japonskem pa so našli okuženih še 60 potnikov.

Vlada v Seulu je sprejela omejevalni ukrep zaradi nalezljive bolezni, zaradi katere je lahko rekreacijsko plovilo izjemno ranljivo, kjer veliko potnikov in osebja preživi dneve in tedne v zaprtem prostoru. V ta namen so oblasti v torek prepovedale dve ladji za križarjenje v pristanišču Busan na jugovzhodu države. Kljub prepovedi lahko takšne ladje kupujejo gorivo in hrano v južnokorejskih pristaniščih. Velika ladjarska podjetja so doslej nameravala preusmeriti svoje ladje v južnokorejska pristanišča, ki pristajajo v kitajskih pristaniščih.

Zaskrbljenost Južne Koreje zaradi širjenja koronavirusa je spodbudila tudi novica, da so se na Japonskem na križarki Diamond Princess ob obali Jokohame okužili novi potniki. Tokrat so zaznali še šestdeset ljudi.

Po podatkih japonskega ministrstva za zdravje se je število ljudi, okuženih z virusom pljučnice na ladji, povečalo na 130.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Potnike z diagnozo okužbe prepeljejo v bolnišnice v Tokiu v nekatere bližnje prefekture.

Križarski ladja ima 2.666 potnikov in 1.045 članov posadke iz skupno 56 držav in mora v svojih kabinah ostati dva tedna.

Na križarjenju po navedbah ministrstva za zunanje zadeve in zunanje zadeve delajo trije Madžari.

Krstarska ladja Diamond Princess iz Hong Konga je bila privezana južno od Tokia v bližini pristanišča Yokohama, potem ko je bilo ugotovljeno, da je bil eden od potnikov, ki so se vkrcali v Hong Kongu, okužen z virusom, ki je povzročil hudo izbruh v kitajski provinci Hupei.