Oldal kiválasztása

Koronavirus: Tu so zadnje novice

V Veliki Britaniji so zdravstvene oblasti odkrile še eno okužbo, ki jo povzroča koronavirus: bolnik je bil v stiku z drugimi ljudmi v Angliji, ki so se z boleznijo okužili v Franciji.

Oblasti močno iščejo ljudi, ki so bili prav tako bili v enem prostoru z infektiranim osebam – je v nedeljo dejal namestnik guvernerja Chris Witthy.

Pariz je v soboto obvestil Veliko Britanijo, da so na njenem ozemlju našli pet okuženih Britancev: štiri odrasle osebe in en otrok.

Španija je v nedeljo sporočila, da so v državi našli drugo osebo s koronavirusom, britanskega državljana, hospitaliziranega na Majorki. V petek ga je ločil, ker je imel simptome vročine. Prva oseba s koronavirusom v Španiji je bila nemška turistka. Zdravi se na Kanarskih otokih.

ilusztracija
Fotó: pixabay.com

V Hong Kongu je bilo več kot 3.600 potnikov na križarki World Dream izpuščenih iz karantene, potem ko so preiskave pokazale, da niso okuženi. Ladjo so v sredo zaprli.

V japonskem pristaniškem mestu Yokohama so aretirali še eno jahto, britanski Diamond Pricesen pa je našel 70 okuženih potnikov. Ladja je še vedno v karanteni.

V nedeljo so 30 ljudi iz Wuhana, središča epidemije, odpeljali domov na Filipine. V karanteni jih bodo spremljali 14 dni – piše MTI.