Oldal kiválasztása

Koronavirus še naprej pustoši: tako je v Wuhanu, ki je podkupljen

Najslabše se še vedno dogaja v Wuhanu, število smrtnih žrtev še naprej narašča.

Število novih koronavirusnih okužb in smrti na Kitajskem še naprej narašča, vendar epidemija še vedno prizadene osrednjo provinco Hupei, kažejo podatki- ki jih je v petek objavila kitajska nacionalna zdravstvena komisija.

Do četrtkove polnoči je bilo po izbruhu države po vsem svetu diagnosticirano 31.161 ljudi, skoraj 71 odstotkov jih je poročalo iz provincije Hupei, 9049 pa v preostali celinski Kitajski. V petek je bilo po državi prijavljenih 73 novih smrti v primerjavi z enim letom prej, medtem ko se je število okrevanja povečalo za 387 na skupno 1540.

Po poročanju kitajske tiskovne agencije Xinhua State kitajski predsednik Xi’an ping-pong se je v petek zjutraj po lokalnem času po telefonu pogovarjal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Xi je svojemu ameriškemu kolegu povedal, da ukrepi Kitajske proti epidemiji postopoma prinašajo pozitivne rezultate, pri čemer je poudaril, da je njena država zagotovo sposobna izkoreniniti epidemijo. Kitajski predsednik je ZDA tudi pozval, naj racionalizirajo svoje previdnostne ukrepe proti epidemiji.

Decembra lani se je v Wuhanu, provinca Hupei, pojavila epidemija pljučnice, ki jo je povzročil virus. Osrednja točka okužbe je bila omemba lokalnega trga z mesom in ribami, saj je veliko prvih okuženih lahko ujelo bolezen na trgu, vendar so odtlej potrdili, da prvega diagnosticiranega okuženega niso na trgu, ki so ga oblasti zaprle v začetku januarja. ni jasno opredelil.

Doslej je epidemijo najbolj prizadel Wuhan, saj je bila več kot tretjina identificiranih na celini v mestu zaklenjena 23. januarja, najvišja stopnja umrljivosti: 478 od 636 v Wuhanu in zunaj provincije Hupei v ostalem je zaradi bolezni umrlo 18 ljudi.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

V Wuhanu je bila v četrtek zgrajena druga bolnišnica, zgrajena iz montažnih elementov v hitrem tempu. Novi objekt bo sprejel 1.600 bolnikov. Prva bolnišnica za enako število 1.000 bolnikov je v mestu začela delovati v ponedeljek, kjer so obstoječe stavbe preuredili v zdravstvene domove za zdravljenje bolnikov z blagimi simptomi.

Xinhua je v petek sporočil, da je namestnik guvernerja Hupeya Yang Yun-jen že poslal 10.596 zdravstvenih delavcev iz drugih delov države, da pa bo potrebnih dodatnih 2.250, zlasti za oskrbo pljuč, intenzivno nego in nalezljive bolezni. področja upravljanja. Medtem ko je deželno vodstvo zaprosilo za večjo pomoč centralne vlade, je dejal Yang, bolnišnicam pa je svetoval, naj začasno pokličejo zdravnike in upokojene zdravnike in medicinske sestre -je sporočil MTI.