Oldal kiválasztása

Koronavirus: okužba je neustavljiva na krovu ladje Diamond Princess

Koronavirus, povzročitelj epidemije covid-19, se nezadržno širi na križarki Diamond Princess, ki je v karanteni v bližini mesta Jokohama. Po nedeljskem poročanju japonskega ministrstva za zdravje so registrirali 70 oseb, ki so se na novo okužile glede na prejšnji dan.

„Do tega trenutka smo pregledali 1219 oseb, v 355 primerih so rezultati pozitivni,” je za jutranjo oddajo japonske nacionalne televizije NHK sporočil Kato Katszunobo in dodal, da je od teh 73 oseb brez znakov okužbe.

Na krovu ladje se zadržuje 3700 potnikov in članov osebja. Križarka je v karanteni, odkar so pri potniku, ki je izstopil v Hongkongu, odkrili, da je okužen z virusom. Od takrat je na ladji zmeraj več okuženih, ki jih zdravijo na posebnih oddelkih bolnišnic na Japonskem.

Medtem na Kitajskem že tretji dan upada število novih obolelih. V soboto so popisali 2009 novih bolnikov, kar je pripomoglo k temu, da je število vseh okuženih naraslo na 68 500. V soboto je zaradi bolezni umrlo 142 oseb, tako se je skupno število vseh žrtev virusa povzpelo na 1665. Število oseb, ki so se pozdravili, pa je 9419. Še naprej pa se epidemija najintenzivneje širi na Kitajskem v provinci Hubej, ki je tudi žarišče izbruha virusa.

ilustracija
Fotó: pixabay.com