Oldal kiválasztása

Koronavirus: Na Kitajskem je umrlo še devetinsedemdeset ljudi

Še sedeminsedemdeset ljudi je postalo žrtev epidemije koronavirusa na Kitajskem in zabeleženih 648 novih okužb, je v nedeljo sporočila Pekinška zdravstvena komisija.

Z izjemo so v provinci Hupei v osrednji Kitajski poročali o vseh novih smrti. Od okuženih je bilo 630 okuženih v Hupeju, od tega 541 na sedežu province v Wuhanu.

Do zdaj je Covid-19 povzročil 2442 smrti na celinski Kitajski, 76.936 je bilo okuženih in 22.888 ozdravljenih.

Po vsem svetu je znanih več kot 1500 okužb in 19 smrtnih primerov. Do sedaj se je virus pojavil v več kot 25 državah. Znotraj Evrope je Italija v najslabšem položaju.

Osrednja točka novega koronavirusa, ki povzroča pljučnico, je Wuhan, mesto Hupei z 11 milijoni prebivalcev. Zastopnik se je na lokalnem trgu pojavil decembra lani. Mesto je bilo v karanteni 23. januarja. Takrat so oblasti poročale le o 17 smrtnih primerih in 444 okužb. Od takrat je 1865 umrlo, 46201 pa jih je okužilo nov koronavirus v Wuhanu. To je 75% oziroma 60% nacionalnih podatkov.

Medtem so južnokorejske oblasti poročale o 123 novih okužbah in dveh smrti. Covid-19 ima trenutno 556 okužb in štiri smrtne primere v azijskih državah – poroča korejski center za preprečevanje bolezni (KCDC).

ilustracija
Fotó: pixabay.com

O večini primerov so poročali v Severni Koreji, o primerih pa so poročali tudi iz prestolnice Seula. Mestna uprava Seula je prepovedala dogodke in ustavila množice krščanske sekte, da bi zajezila širjenje virusa. Med novimi primeri jih je bilo 75 povezanih s sektu, navaja Center za preprečevanje bolezni.