Oldal kiválasztása

Koronavirus: kinodvorane na Kitajskem so prazne

Zaradi strahu pred okužbo s koronavirusom je bila v kitajskih kinih drugi dan novega leta po lunarnem koledarju le peščica ljudi.

Po poročanjih kitajskega časnika Hszin Csing Pao so v soboto po celi državi prodali le 1,81 milijonov vstopnic za kino, kar je domala enako ničli v primerjavi s podatki izpred enega leta, ko je vstopnico za kino kupilo 1,46 milijarde ljudi.

Časnik je namignil, da se ljudje izogibajo prostorom, kjer se zbirajo velike množice, medtem pa nekatere kinodvorane sploh ne odprejo svojih vrat.

Pazljivost ni pretirana, kitajska Nacionalna zdravstvena komisija je v nedeljo sporočila, da je novi koronavirus nalezljiv že v inkubacijski fazi.

Fotó: pixabay.com

Na Kitajskem je družinska tradicija, da ljudje v času lunarnega novega let obiščejo kino, in mnoge produkcijske hiše načrtujejo premiere svojih najnovejših filmov v tem obdobju. Lani so v enem tednu, kolikor so trajali prazniki lunarnega novega leta, na Kitajskem prodali vstopnice za kino v vrednosti 6,87 milijard juanov (992,49 milijonov dolarjev).