Oldal kiválasztása

Kljub temu je Brexit lahko zgodba o uspehu, saj temu ustreza več držav

Evropski poslanec Danske ljudske stranke je v izjavi dejal, da bi lahko več držav članic EU sledilo britanskemu zgledu v prihodnjem desetletju.

Morten Messerschmidt verjame, da bo Brexit na koncu uspešen, kar bo povzročilo, da bo več držav članic EU zavidalo Britancem. Posledično lahko več drugih držav članic zapusti EU v naslednjih desetih letih, torej do leta 2030. Kot je povedal Messerschmidt, bo po tej poti šla tudi Danska.

Fotó: pixabay.com

„Jaz pravim 2030, ker se mora razpoloženje umiriti. Toda Brexit bo zgodba o uspehu, ki lahko privede do zaporednih referendumov o izstopu ”
– pravi danski politik, ki v Bruslju pravi, da se bojijo, da bodo Britanci uspešni brez EU. Morten Messerschmidt je govoril tudi o dejstvu, da se ljudje, kadar se grozi, da bodo odšli, vedno pretvarjajo, da je konec sveta.

To se še nikoli ni zgodilo. Britanci so preživeli, poleg tega pa so premagali Napoleona in Hitlerja, tako da mislim, da se lahko spopadejo z njihovim izstopom iz EU
-je rekel. Novo poročilo Mednarodnega denarnega sklada, po katerem bi lahko britansko gospodarstvo v nekaj letih hitreje raslo od povprečja EU, je tudi v skladu z besedami priljubljenega politika.

Znotraj Danske ljudske stranke ne razmišljajo o izstopu iz EU. V skandinavski državi je bil izstop resno vprašanje še pred britanskim referendumom 2016. To stanje še poslabšuje dejstvo, da Danci Schengensko konvencijo obravnavajo kot grožnjo. Danci so se konec lanskega leta odločili, da na švedskem odseku ponovno uvedejo mejni nadzor. Sledilo je več bombnih napadov v danskem glavnem mestu, v katerih naj bi bile vpletene kriminalne tolpe z migracijskim poreklom.