Oldal kiválasztása

Kljub množici izteknih kampanj Trump lahko ostane ameriški predsednik

Čez manj kot deset mesecev bodo v ZDA predsedniške volitve. Čeprav demokrati uporabljajo vsa mogoča sredstva za omalovaževanje Donalda Trumpa, ima ameriški predsednik vse več možnosti, da bo novembra ponovno izvoljen.

Po nedavni anketi 49 odstotkov Američanov meni, da bo Trump ostal ameriški predsednik. Le 43 odstotkov jih verjame, da bo demokratični kandidat lahko premagal vladajočega predsednika. Preostalih osem odstotkov ni moglo odgovoriti. Nemški Bild piše, da Trump svoj zgodnji uspeh dolguje dobremu stanju v gospodarstvu.

Medtem ko mnogi v ZDA delijo stališče, da politike Donalda Trumpa širijo vrzel med zelo bogatimi in drugimi sloji družbe, se mora vedno manj ljudi skrbeti za življenje. In prav slednje je tisto, kar je ljudem najbolj pomembno. Druga raziskava je pokazala, da se jih je lani polovico bali stečaja, toliko kot jih je imel Barack Obama v zadnjem letu vlade. To je morda tudi glavni razlog, da so republikanski volivci veliko bolj optimistični kot njihovi demokratični nasprotniki.

Fotó: pixabay.com

Medtem ko 87 odstotkov republikancev meni, da bo Trump ostal predsednik, le 78 odstotkov demokratov verjame, da se lahko njihov kandidat preseli v Washington. In kar je morda tudi ključno je dojemanje Trumpa za pet odstotnih točk v primerjavi z negotovimi volivci v zadnjih mesecih.