Oldal kiválasztása

Kje bi lahko po ropu izginil zaklad v vrednosti 30 milijonov dolarjev?

Pred mesecem dni je njena družina prijavila izginotje 61-letne Patricia H. Dva tedna pozneje je hanovska policija našla truplo stare ženske skrito pod streho. Policija sumi maroškega migranta v storitvi ropa.

Kot je poročala poročevalka prej, je bila Patricia H. v svojem podstrešnem stanovanju zadavljena z lepilnim trakom. Umor v Hannovru je šokiral domačine, še posebej potem, ko se je osumljenec izkazal za 32-letnega maroškega migranta. Izkazalo se je, da je dobro razpoložena, starejša ženska v svojem stanovanju vodila jezike priseljencev, verjetno tudi za osumljenca Farieda A. Policija je v taksiju aretirala maroškega priseljenca. Moški je bil najden telefon, denar žrtev pa 32.000 dolarjev, kar bi lahko izginilo tudi iz doma umorjene ženske. Vendar je družina po poročanju nemškega tiska poročala o izginotju dodatnih dragocenosti.

Fotó: pixabay.com

Preiskovalci so bili obveščeni, da so izsledili zlati kovanci v vrednosti skoraj 33 milijonov dolarjev. Policija ob aretaciji ali iskanju begunca ni našla nobenega zaklada. Zato oblasti ne izključujejo, da bi bil lahko pomočnik morilca, ki je kovance prodal morebitnemu organistu. Osumljenec je policiji povedal, da je pomagal le pri umoru, a je v resnici ni zadavil. Razpoložljivi dokazi temu nasprotujejo, saj je bil na primer na traku najden le prstni odtis maroškega migranta.