Oldal kiválasztása

Kitajska je polna pripravljenosti in veliko mest je bilo zaradi koronavirusa zaprto

Kitajska najbolj znana turistična znamenitost in več mest je zaprtih.

Širjenje kitajskega koronavirusa je doseglo tudi eno najpomembnejših turističnih destinacij v državi, zato je Veliki zid zaprt. Tako kot Disney zapira svoje tematske parke v Šanghaju in druge prostore za prosti čas.

Milijoni ljudi obiščejo svoje družine v različnih provincah zaradi kitajskih praznovanj lunarnega novega leta, vendar jih je oblast pozvala, naj jo zdaj zapustijo. Odpovedani so tudi državni prazniki, zato bo Odpovedano mesto odpovedano, prav tako tudi Pekinški in Hongkongski karnevali.

Organi nenehno blokirajo prometne poti, da preprečijo širjenje koronavirusa. Doslej je bilo 14 mest urejenih s kratkim stikom, ki prizadenejo približno 40 milijonov ljudi.

V provinci Hupei je izbruh izbruha razglasil najvišjo raven krize v javnem zdravju. Restavracije McDonald’s se zapirajo v petih mestih v tej provinci.

Fotó: pixabay.com

Številne izobraževalne ustanove po vsej državi – od vrtcev do terciarnih zavodov, so sporočile -da zaradi praznika lunarnega novega leta podaljšajo prvotni dopust do konca januarja, nekatere šole pa so prestavile izpite in sprejem. Vse izobraževalne ustanove in vrtci v provinci Hupei so zaprti za nedoločen čas. Wuhan – osrednja točka epidemije – je eno najpomembnejših raziskovalnih in visokošolskih središč v državi z 11 milijoni mest in dom skoraj 90 univerzitetnih ustanov.

Kitajska košarkarska zveza je tudi sporočila, da bodo tekme, predvidene po 1. februarju, prestavljene.

Do četrtka zvečer je bilo na Kitajskem diagnosticiranih 830 ljudi, medtem ko se je število smrti povečalo na 26.